Арман Бабикян: От бюджета се вижда, че правителството се тътри по течението

https://svobodnoslovo.eu/politika/arman-babikyan-ot-byudzheta-se-vizhda-che-pravitelstvoto-se-tatri-po-techenieto/24074 SvobodnoSlovo.eu
Арман Бабикян: От бюджета се вижда, че правителството се тътри по течението

От бюджета за догодина се вижда, че правителството не предлага реформи. Така накратко анализира предложения бюджет от управляващите политологът Арман Бабикян в предаването "Нещо повече" по БНР.

„От този бюджет се вижда, че българският кабинет се тътри по течението, без да предлага никакви реформи, без да имат тези реформи угадаем израз в бюджета за догодина, защото този закон е изключително важен за цялата страна, може би най-важният закон за една година напред и всяка година е така".

Арман Бабикян коментира и това кой има интерес системите, които гълтат много пари, да не се реформират.

„Очевидно имат интерес точно такива хора, интереси и бизнес структури, каквито са описаните от министър Горанов. Но очевидно е и друго - българският кабинет работи за тези структури, ефективно, защото не прави реформи, не предлага реформи, не променя системите, но се хвали с това, че видите ли е увеличил средствата за тази или онази система. Истината е, че този бюджет, а не виждам никакви самолети в този бюджет, за които толкова много ни надуха главата, не виждам никакви пари за реформа нито в бюджета на Министерството на вътрешните работи, защото там има най-вече пари за заплати, и за нищо друго. Това, което е очевидно е, че просто се подхвърлят залъци, за да се запушат най-гласовитите усти, останалите се отлагат за догодина и се прави този номер, който почти всяка година с молив в ръка, както се свикнали да виждаме по карикатурите, се предвиждат по-малко приходи, за да може два месеца преди края на следващата година настоящият или който е в момента финансов министър да рапортува, че видите ли, имаме два милиарда повече, отколкото сме предвидили".

Политологът коментира и това дали БСП е реална алтернатива на ГЕРБ и дали е готова за това.

„До каква степен БСП са готови или не е може би интересен въпрос, дотолкова БСП са най-голямата опозиционна група в настоящото Народно събрание. Но разбира се с този недъг, че в това Народно събрание няма истински реална активна дясна партия, тъй като ГЕРБ е всичко друго освен дясна партия и това е видимо и от Закона за бюджета за 2018 година

От бюджета се вижда, че правителството се тътри по течението

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.