Асен Василев: Договори за 31 млрд. лв. за обществени поръчки с един участник са възложени от 2019 до 2021 г.

https://svobodnoslovo.eu/politika/asen-vasilev-dogovori-za-31-mlrd-lv-za-obshtestveni-porachki-s-edin-uchastnik-sa-vazlozheni-ot-2019-do-2021-g/8922 SvobodnoSlovo.eu
Асен Василев: Договори за 31 млрд. лв. за обществени поръчки с един участник са възложени от 2019 до 2021 г.

Договори за 31 милиарда лева са възложени за периода от 2019 до април 2021 г., съобщи министърът на финансите Асен Василев в началото на втория обществен съвет по бюджетните политики.

"Най-големият възложител е Агенция „Пътна инфраструктура“, като за редица дейности са сключени договори, за които агенцията няма ресурс да плати", каза служебният министър на финансите.

„Вече сме говорили с регионалното министерство това да бъде дадено на прокуратурата и това е толкова дълбоко неморално. И към изпълнителите на тези поръчки, и към всички други, които чакат за държавен ресурс, за да може той да се похарчи за нещо смислено“, допълни Василев.

Обществен съвет към министъра на финансите заседава отново днес с основна тема инвестирането на парите от данъкоплатците.

Акцент са и инвестициите в инфраструктурни проекти, както и парите за общините.

Преди седмица Василев представи разходната част от бюджета и обяви, че около 1,5 млрд. лева от бюджета могат да бъдат пренасочени, което ще бъде фокусът на подготвяната актуализация

https://eurocom.bg/

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.