Асен Василев уби детския онкоцентър – махна го и от бюджета, след като го отстрани от еврофондовете и от Плана

https://svobodnoslovo.eu/politika/asen-vasilev-ubi-detskiya-onkocentar-mahna-go-i-ot-byudzheta-sled-kato-go-otstrani-ot-evrofondovete-i-ot-plana/121984 SvobodnoSlovo.eu
Асен Василев уби детския онкоцентър – махна го и от бюджета, след като го отстрани от еврофондовете и от Плана

„За нас, хората, занимаващи се с имунология на рака, всичко свързано с развитието на туморите и тяхното лечение е професионален ангажимент. Но за хората, страдащи от ракови заболявания достъпаът до навременно и модерно лечение често е въпрос на живот и смърт.

Едно такова мощно и съвременно средство за лечение е протонния ускорител, базиращ се на иновативна технология за терапия на тумори. Такъв Протонен център трябваше да се изгради с европейските пари, идващи по Плана за възстановяване.

Отвратителен е фактът, че финансовият министър А. Василев през септември извади центъра от списъка и се отказа от финансирането му, като обеща, че това ще бъде направено от Държавния бюджет за 2024 г. Да, но след като беше смъмрен от лидерите на Некоалиацията за раздутите разходи в бюджета той избра да се откаже от финансиране на какво - именно на Протонния център, който трябваше да е първият на Балканите.

Така отново хората ще плащат колосални суми от своя джоб или от НЗОК да се лекуват в чужбина, вместо това да се извършва у нас при една такава инвестиция. Дали си мислите, че тези хора мислят за Вашето здраве или за финансиране на "други" неща, от които има "друга" възвръщаемост?

Ще атакуваме в Комисиите и в Зала това решение, защото това е недопустимо. Знаем как”, пише депутатът проф. Андрей Чорбанов, ИТН.

19мин

5 Коментара

moitoi

преди 5 месеца

До каквото не може да достигне лисицата ...казва че е ВЪРЗАНО НАВИСОКО!!! КОКОрчо и ДЕЦА...???

Коментирай

Гражданка

преди 5 месеца

„За нас, хората, занимаващи се с имунология на рака...." За вас, хората, дето уж лекувате рак, изобщо не важно каква е причината на заболяването. Нямате и най-малка представа, за същността и генезиса на рака, но пък го "лекувате". Ако ще и най-съвременна техника да докарате тук, резултатът ще е евентуален и временен. От вашето т.н. "лечение", много хора покрай мен си отидоха. П.П. Не защитавам лицето Асен Василев! Призовавам онкоболните да търсят алтернативно решение, защото химиотерапията и лъчетерапията със сигурност убиват!

Коментирай

Ана

преди 5 месеца

Нормално. Не може да се очаква от доказан мизантроп да прояви хуманност. Къде по-важно е да се отделят 2.5 млн-лева за ядливите чашки за кафе, отколкото за някакъв си протонен център. Партиите обаче не са само за това да се противопоставят в пленарна зала, а да организират съпротивата срещу вредните и безумните действия на управляващите. Българсите партии обаче предпочитат да се изявяват в говорилнята без никакви реални действия извън нея.

Коментирай

ввввиви

преди 5 месеца

Предлагам един много лесен "вариант" за връзване на бюджета и достигане на сакралните 3% дефицит- един месец да не се изплатят пенсиите на пенсионерите, ще се икономисат около 5 млрд.лв., а пенсионерите все някак ще изкарат един месец без доходи. Асен Василев получи огромна власт в областта на финансите, но му липсва капацитет,отговороност и емпатия към хората, което неминуемо ще доведе до множесетво проблеми!

Коментирай

Дани

преди 5 месеца

Асене, ти си изрод!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.