Атанас Атанасов: Общите ни пари отиват при олигарсите, а това отлага Шенген

https://svobodnoslovo.eu/politika/atanas-atanasov-obshtite-ni-pari-otivat-pri-oligarsite-a-tova-otlaga-shengen/23363 SvobodnoSlovo.eu
Атанас Атанасов: Общите ни пари отиват при олигарсите, а това отлага Шенген

Имаме кардинален проблем с националната сигурност. Това, което ни спъва, е непрозрачното еднолично разпределение на общите ни пари, които отиват в джобовете на олигарсите”, заяви пред Bulgaria ON AIR лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов.

Той подчерта, че политическа воля за промяна на статуквото няма.

"От 11 години сме в ЕС и не сме в Шенген, не сме в еврозоната и не сме в банковия съюз, а също така върху нас има мониторинг. Всичко това са факти, които показват недоверието на западните ни партньори към нас“, изтъкна гостът.

"Западните ни партньори показват, че „татко ще ни купи колело, но някой друг път“. Много мощно се прикрива у нас, но в много авторитетни западни издания, беше перифразиран националният ни девиз – от "Съединението прави силата" в "Корупцията прави силата".

Шенген освен граничен контрол, означава обмен на разузнавателна информация между институциите за сигурност. Те нямат доверие към нас“, посочи ген. Атанасов.

По негови думи Народното събрание е обезличено, тъй като от него нищо не зависи и реална работа там не се върши. То предлагало зрелища на хората

.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.