Бабикян: Трябва да демонтираме отвратителната власт, която превърна българите в бедни, болни и нещастни хора

https://svobodnoslovo.eu/politika/babikyan-tryabva-da-demontirame-otvratitelnata-vlast-koyato-prevarna-balgarite-v-bedni-bolni-i-neshtastni-hora/8661 SvobodnoSlovo.eu
Бабикян: Трябва да демонтираме отвратителната власт, която превърна българите в бедни, болни и нещастни хора

Много внимаваме пипалата на миналото /ДПС и ГЕРБ/ да не стигнат до властовите позиции днес. Винаги има такава опасност. Олигархията е гъвкава – минава като вода между камъните, защото има огромен финансов ресурс и интереси. Тя винаги ще гледа да се намира на удобно място в една власт. Трябва да демонтираме тази отвратителна власт, която висеше над главите на българите толкова време и ги превърна в бедни, болни и нещастни хора.

Това каза пред Българската национална телевизия депутатът от „Изправи се.БГ! Ние идваме“ Арман Бабикян.

„Говоря за реалността – кой къде и на какви постове ще се намира и какви точно политики ще се водят. Има теми, по които е ясно кой олигархичен интерес ще бъде обслужен, ако той бъде поставен днес на масата“, добави той.

„Още няма конкретни резултати от консултациите. Засега резултатът е, че изобщо има разговори. Този факт показва, че все пак има основа за диалог. Докъде ще стигнем, ще разберем на финала. Прави ми впечатление, че никак не се говори с имена, говори се по-скоро за политики и приоритети. Горе-долу – взаимно информиране. Не се започва с имената, но те също имат значение. Нали разбирате, че няма как да поставяме с вас двамата „Лебедово езеро“ и накрая като стигнем до имената да изберете мен, обърна се той към водещата. Бабикян отчете обаче, че ако има име, което предизвиква позорения, няма да се спести, само и само да бъдат в дружното мнозинство на управляващите.

Сложен въпрос бил какво е общото между „Изправи се.БГ! Ние идваме“ и „Има такъв народ“. „Общото е желанието да сменим модела Борисов. Вероятна имаме много общо и по отношение на социалните политики. Надявам се, че и в икономическите политики също. Тепърва експертните групи ще го изяснят на срещите, които предстоят днес и утре“, обясни депутатът.

„Не можем безкритично да вървим в някаква посока и изведнъж да видим човек, който няма публичното доверие, или да ни предложат политика, която би съсипала България. Не искам още два газопровода Турция-Сърбия, нито искам рестарт на „Белене“. Искам да знам как ще се прави икономика на знанието, а не икономика на стиропора и асфалта“, поясни народният представител.

Според него е важно носителят на персоналната харизма, отговорност и влияние на победилата партия - г-н Слави Трифонов, да даде своите гаранции. „Трябва да чуем него, неговото мнение и дума“, отбеляза Бабикян.

Според депутата президентът Румен Радев търси стабилност, което е правилният ход. „Надявам се да даде достатъчно време да се разберат партиите, не може да сме в перманентен цикъл на избори“, каза още Арман Бабикян.

По думите му в този парламент се говори по-лесно. „За два месеца може би хората разбраха, че ако произвеждаме непрекъснато избори, не е задължително да получаваме всеки път нов резултат. Няма никаква гаранция, че няма да има нови предсрочни избори“, смята Бабикян

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.