Бъфало Бил, Брежнев или Бай Тошо кандидати за президент на ГЕРБ. Борисов се крие от Радев

https://svobodnoslovo.eu/politika/bafalo-bil-brezhnev-ili-bay-tosho-kandidati-za-prezident-na-gerb-borisov-se-krie-ot-radev/7638 SvobodnoSlovo.eu
Бъфало Бил, Брежнев или Бай Тошо кандидати за президент на ГЕРБ. Борисов се крие от Радев

През 1978 г. в СССР е публикувана книгата „Малая земля“. Неин автор е генералният секретар на КПСС Леонид Брежнев. Той описва подвизите на 18-та армия по време на Отечествената война. В същата армия Брежнев е бил шеф на политотдела. Книгата се превръща в събитие №1 не само в Съветския съюз, но и целия соцлагер.

 

Самият Брежнев е обявен за герой, връчва му се златна звезда, става Герой на България и на други соцстрани. Истината излиза наяве след 1990 г. Оказва се, че книгата е написана от т.нар. „литературни негри“ по разпореждане на самия генсек, както и че историите са силно преувеличени. Основен автор е Аркадий (Арон) Сахнин. Идеята е Брежнев да бъде представен като герой, човек от народа, лидер и велик управленец. В действителност „героят“ колекционирал луксозни коли от цял свят, дъщеря му Галина колекционирала скъпи бижута и диаманти, а зет му ген. Чурбанов бил зам.-вътрешен министър с огромни правомощия.

 

Творчески екипи стоят и зад томовете на Тодор Живков, „човекът от народа“. Народен, народен, но дъщеря му Людмила става член на политбюро, а зет му Иван Славков живее като соц плейбой.

 

Днешните ПР-и напомнят за онези пропагандни екипи.

 

Един от първите продукти на ПР е стрелецът от Дивия запад Бъфало Бил. От прочут стрелец по бизони той бил превърнат в супер звезда, шоумен и жива атракция.

.

Бъфало Бил, първият ПР продукт..

Към тези истории ни връща Вежди Рашидов, който по Bulgaria ON AIR заяви дословно: „Борисов е морален човек. Той щеше да бъде добър президент, ако беше затворил големия шлем. Мачо, хубав, с опит - харесван от международната общност“.

 

Рашидов срамежливо пропуска, че „моралният Мачо“ държи милиони в пачки и кюлчета злато с неясен произход в нощното си шкафче, разпорежда десетки милиарди да заминат към определени фирми, превръща ловни домове и резиденции в място за задоволяване на „човешки потребности“, както сам се изразява, лъже и манипулира всеки ден по всякакъв повод…

Мачото умира също от страх да се кандидатира за президент и да излезе срещу Румен Радев, когото очевидно ненавижда. Опитал се да привлече за тази работа Кристалина Георгиева, но тя му отказала, - говори се в различни кръгове. Освен това Георгиева бе забъркана в огромен скандал със Световната банка и не е ясно кога и как ще излезе от него.

Спряганите за подходящи кандидати Даниел Митов и Томислав Дончев не се възприемат като успешни претенденти, въпреки пиар внушенията, че са образовани, опитни и уважавани политици.

Остава Борисов – микс от Бъфало Бил (каратист, мачо), Брежнев (герой, спасявал реколтата по време на възродителния процес) и Бай Тошо (човек от народа). Реално обаче е залязващ политик, който сънува кошмари, че ще се озове в съдебната зала да отговаря за престъпления по време на управлението му.

Вече не му трябват толкова опитни пиари, колкото адвокати.

Д-р Димитър Попкутуев

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.