Бареков няма да регистрира листи за изборите

https://svobodnoslovo.eu/politika/barekov-nyama-da-registrira-listi-za-izborite/26005 SvobodnoSlovo.eu
Бареков няма да регистрира листи за изборите

Партия „Движение Презареди България“ няма да регистрира листи в нито един избирателен район, обяви лидерът й Николай Бареков.

Мотивът, който изтъква: „Марешки, Радан, Каракачанов, Витков, Христо Иванов и всички останали“ били ограбили неговите идеи.

Пълният текст на съобщението:

Утре няма да регистрирам листи в нито един избирателен район от името на моята партия „Движение Презареди България“. Считайте това за израз изцяло на моята воля!

На въпроса, който всички ми задавате – защо се отказвам, като след толкова много мъки и усилия стигнахме почти до края, отговарям: Когато достигнах края, видях, че съм стигнал до цирк, в който маймуните и лъвовете изнасят представление, а аз съм вълк, може би единак. Както знаете, вълкът, макар и не цар на животните, е единственото животно, което не играе в цирка.

Взех решение да не се нарeждам до Марешки, Радан, Каракачанов, Витков, Христо Иванов и всички останали на тези избори. Обещанията, които дават на хората, ги превърнаха в обикновени „ало-измамници“. За всички тези хора политиката се явява бизнес и насъщно препитание. За мен политиката никога не е била това и е излишно да ви напомням, че за 3 години, откакто съм в нея, не чух една добра дума за себе си и никога не бях допуснат до властта и до политическия дебат. Всички тези „ало-измамници“ ограбиха моите идеи, но бягат като дявол от тамян от основното ми послание: „Да сменим системата!“ и да превърнем тях – политиците – в роби и обикновени служители на народа.

Армията ми беше ограбена, но макар и сам, продължих да се боря с вятърните мелници. Истина е, че участието ми на тези избори щеше само да повиши интереса към цирка, но нямаше да бъде от полза за обществото.

Ще остана критик на системата и последователен враг на статуквото и на нелепите актьори в него. Отдръпването ми настрани цели да даде възможност на всичките ми врагове да се опитат за пореден път да направят нещо добро за народа или пак да го ограбят като за последно.

Семейството, честта и моралът ми ме спират да продължавам да се ровя в тинята, а и смятам за безсмислено да продължавам битката за репутацията си срещу цялата помия, която хвърлиха върху мен. Времето ще покаже дали идеите и репутацията ми не са били по-силни от душманите ми.

Който гражданин иска да участва в нашата война за смяна на системата, е добре дошъл при мен със своите идеи. За всички останали – не се хабете да ме пришивате към едно или друго лоби, а си отговорете на въпроса защо всички лобита се обединиха срещу мен. В политиката влязох не като глашатай на някого, а заради февруарските протести през 2013-та.

И понеже днес се навършват 4 години от самозапалването на Пламен Горанов, искам да ви попитам защо спряхте да задавате въпроси за ТИМ, за СИК и за техните креатури в политиката? Защо никой не попита как така политиците и хората в съдебната система се правят, че не знаят кой е от мафията и кой ограби обикновените българи.

На „колегите“ политици желая приятна актьорска игра, а на публиката -да внимава кой е написал сценария. Като спортсмен и журналист, мъж на близо 45 години, нямам никакво намерение да лъжа децата си и да участвам в нагласените мачове, които са ви подготвили.

Веднъж декларирах, че за мен политиката не е на всяка цена, а сега ви го показвам.

trud.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.