Благоевградската Темида погва депутат от ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/blagoevgradskata-temida-pogva-deputat-ot-gerb/24611 SvobodnoSlovo.eu
Благоевградската Темида погва депутат от ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев отново застава пред магистратите в Благоевград.

Върховен касационен съд върна със свое определение обратно в Окръжен съд-Благоевград делото срещу народния избраник за причинена смърт по непредпазливост.

Гамишев, който сам даде депутатския си имунитет, поискан официално от главния прокурор Сотир Цацаров, е подсъдим за смъртта на възрастен мъж от гоцеделчевското село Копривлен.

В края на месец ноември 2014 година, той прегазил с колата си "Хюндай" Иван Георгиев Жбантов. Гамишев карал със скорост, много по-висока от позволената в населеното място, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата.

Наказателното дело започна по време на предизборната кампания за 44-то НС.

Веднага след полагане на клетва в парламента, съдът в Благоевград прекрати наказателното производство и го прати по компетентност в Софийски градски съд.

СГС обаче също отказа да гледа делото срещу депутата Гамишев и го прекрати. Стигна се до намесата на ВКС и последва връщане на казуса в Благоевград.

Снимка БНТ, архив

http://enovina.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.