БОРИСОВ БИЛ ДЕМОКРАТ И ПРИЕМАЛ С УСМИВКА СВОИТЕ ОТ ДС

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-bil-demokrat-i-priemal-s-usmivka-svoite-ot-ds/20257 SvobodnoSlovo.eu
БОРИСОВ БИЛ ДЕМОКРАТ И ПРИЕМАЛ С УСМИВКА СВОИТЕ ОТ ДС

Бойко Борисов по време на честването на 25 години Фондация „Конрад Аденауер“: „Демокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме. И от Фондацията не са прави, че Държавна сигурност /ДС/ си е отишла. Напротив – сега са децата и внуците на ДС. Даже по-силно работят сега. Но ние сме демократи приемаме тези неща с усмивка“.

След този фундаментелен словесен изблик на Борисов, веднага ни идва първо на ум как стискаше партийната книжка на БКП и напусна МВР, когато то се деполитизира.

После ни идва на ум битността на Цветан Цветанов, но затова ще цитираме Антон Тодоров, който днес е депутат от ГЕРБ, и който на 1 март 2013 година казва:

Бащата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е бил много повече от шофьор в бившата Държавна сигурност. ГЕРБ е наблъскан с ченгета. Бащата на Цветан Цветанов – Генчо, е бил на ключова длъжност в Държавна сигурност“… Тодоров изрази възмущение от опитите на Бойко Борисов да възхвалява Тодор Живков и намекна, че това показва непрекъснатостта на веригата, по която представителите на тоталитарната власт продължават да дърпат конците в България.“

За Георги Марков пък, депутат от ГЕРБ, с който се пъчи именно Борисов, да не говорим…

Afera.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.