Борисов и Нинова се разбраха: Един месец извънредно положение заради коронавируса

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-i-ninova-se-razbraha-edin-mesec-izvanredno-polozhenie-zaradi-koronavirusa/16634 SvobodnoSlovo.eu
Борисов и Нинова се разбраха: Един месец извънредно положение заради коронавируса

Искаме за един месец да е това извънредно положение. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Народното събрание по повод искането на правителството във връзка с коронавируса.

Да покажем за един месец единство, призова Бойко Борисов. Той посочи, че  ограничителните мерки ще са свързани само с недисциплинирано поведение на граждани, което би довело до разпространение на заразата.

След това изказване направи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя благодари на кабинета, че е възприето предложението на социалистите извънредното положение да е един месец. Първоначалната идея била да няма времево ограничение. 

Било одобрено и друго предложение - за добавка в решението, с което да се гарантира, че няма да се злоупотребява с правомощията от страна на изпълнителната власт.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също обяви съгласие на тяхната група с въвеждането на извънредното положение. И той акцентира върху гарантиране правата на гражданите въпреки ограниченията свързани със ситуацията.

Валери Симеонов от името на "Обединени патриоти" каза, че в групата също са единодушно "за" извънредно положение. 

Това направи и Кръстина Таскова от "Воля".

Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

flagman.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.