Борисов: Поставих всички въпроси. За тракийците - също!

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-postavih-vsichki-vaprosi-za-trakiycite-sashto/23001 SvobodnoSlovo.eu
Борисов: Поставих всички въпроси. За тракийците - също!

Поставих всички въпроси, които се искаха - и за тракийските бежанци - също.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на пресконференцията след разговорите във Варна.

Това го казвам за българските медии, обърна с усмивка към журналистите в специално построената шатра Борисов.

Надявам се до юни месец да имаме повторна среща ЕС-Турция, продължи Бойко Борисов.

Още веднъж да благодаря на председателя Туск, Юнкер и Ердоган за конструктивната среща във Варна. Една среща, която беше заредена с голямо напрежение. Събитията в света се редят в различни посоки и то не позитивни. Благодарен съм и на тримата, че се опитахме да говорим около това, което ни обединява. Поставихме всички теми. Като се почне от тракийските бежанци, изселници и всичко това във вътрешен план, съм го поставил“, каза още премиерът заяви Борисов. Той изрази надежда до юни да има повторна такава среща и да чистят темите, които от много десетилетия не са решавани и не са поставяни. 

Всички участници в срещата ЕС - Турция: Борисов, Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Таийп Ердоган, застанаха заедно пред медиите.

След тези няколко встъпителни думи Борисов даде думата на председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

В края на пресконференцията Борисов взе думата отново. Той благодари на колегите си от Европейския съвет, че единодушно са подкрепили срещата във Варна. Целият свят разбра къде е Варна, каза Борисов.

Най-важното, което България си беше поставила за цел - да гарантира външната си граница, която е граница и на Шенген и Европейския съюз, е изпълнена, подчерта Борисов.

И сподели, че освен темите за тракийците, на които са държали от опозицията, е поставил и въпроса за арестуваните гръцки военни - помолил го неговият гръцки колега Алексис Ципрас. Сега ще го информирам, добави Борисов.

Дори и труден, наличието на диалог е добре. Това, че се усмихнаха и си заговориха за миналото на човешки език, е добре. Мирът е най-ценното нещо. Турция е на нашата граница, след нея са Сирия и Ирак. Те са много по-близко (до войната), отколкото са в Брюксел, подчерта Бойко Борисов. И разказа, че Туск и Ердоган си спомнили как някога са играли футбол и си били дуспи.

Резултат с изображение за Борисов

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.