Борисов: За България отношенията с Русия са важни

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-za-balgariya-otnosheniyata-s-rusiya-sa-vazhni/24831 SvobodnoSlovo.eu
Борисов: За България отношенията с Русия са важни

Отношенията на България с Русия са важни и двата народа трябва да съхранят приятелските връзки помежду си. Това смята министър-председателят Бойко Борисов, като уточни, че развитието на отношенията все пак трябва да става в контекста и на българското членство в Европейския съюз.

Мнението си премиерът изказа в официално писмо до Национално движение „Русофили". Премиерът бе сред поканените на Общото събрание на Движението, но тъй като не можа да присъства изпрати специално благодарствено писмо.

Ето какво гласеше точно то:

„Благодаря Ви за поканата за участие на Общото събрание на Националното движение „Русофили". Бих искал да поздравя всички участници и да им пожелая ползотворна дискусия.

За страната ни отношенията с Русия са важни и се надявам, че ще подкрепяте стремежа ни да ги развиваме успешно в контекста на европейските и демократични ценности, както и да съхраним приятелските връзки между двата народа.

Желая Ви ползотворна работа и на добър час!

 

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.