Бойко Борисов пред Румен Радев: Излиза, че няма как да се състави правителство

https://svobodnoslovo.eu/politika/boyko-borisov-pred-rumen-radev-izliza-che-nyama-kak-da-se-sastavi-pravitelstvo/136631 SvobodnoSlovo.eu
Бойко Борисов пред Румен Радев: Излиза, че няма как да се състави правителство

Представителите на ГЕРБ-СДС пристигнаха на "Дондуков"2, където днес президентът Румен Радев стартира консултациите с парламентарно представените партии за съставяне на правителство. 

Лидерът на ГЕРБ също присъства на разговорите, като това е първата му среща с държавния глава от протестите преди няколко години. Освен него в президентството са още Томислав Дончев и Делян Добрев.

"Като първа политическа сила сте натоварени с основната отговорност по формиране на мнозинство и съставяне на правителство. Продължават да се търсят отговорите на редица въпроси", заяви Радев в началото на консултациите.

От първата политическа сила - ГЕРБ-СДС, при която ще отиде и първият проучвателен мандат за сформиране на Министерски съвет, предлагат правителство на споделената отговорност.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция след предсрочните парламентарни избори от 9 юни заяви, че кабинетът трябва да има кабинет с първия мандат, като държи премиерът, министрите на външните работи и на отбраната да бъдат от ГЕРБ-СДС. Той беше категоричен, че само с ДПС правителство няма да прави.

Спечелилата изборите коалиция излъчи преговорен екип. На поканата за разговори в НС се отзоваха само ДПС и "Има такъв народ".

Предстои днес с президента да разговарят от ДПС и от ПП-ДБ.

dir.bg

2 Коментара

Достатъчно е че галя от посолството...

3 months before

Превърна накрая крадците и корупционерите тука на власт от 35 години в мръсни фашисти, които пращат милиони и оръжия срещу руския народ, освободил България и от турско и от фашистко робство , руският народ благодарение на който България 45 години имаше и икономика и селско стопанство и здравеопазване напълно безплатно и ток и газ в изобилие на символични цени и още кво ли не!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.