Бойко Рашков: Нещо сте в грешка, Иван Гешев не е главният прокурор

https://svobodnoslovo.eu/politika/boyko-rashkov-neshto-ste-v-greshka-ivan-geshev-ne-e-glavniyat-prokuror/8968 SvobodnoSlovo.eu
Бойко Рашков: Нещо сте в грешка, Иван Гешев не е главният прокурор

“Вместо да бъдем подкрепени, се опитват да омаловажат труда на полицейските служители, което е недостойно от прокуратурата. При нас пристигнаха информации, че тези указания да се постъпва по този начин идват от най-високо място. Засега ще кажа прокуратурата, но те идват от по-високо”. Това заяви вицепремиерът Бойко Рашков пред медиите.

На въпрос кое е това "най-високо място" вътрешният министър отговори:

“Кой е главният прокурор? Нещо сте в грешка. Този, който назначава главния прокурор на този пост, той е главният прокурор, защото казва какво да стане. (...) Не може главният прокурор да бъде подчинен на политически лидер, който управлява държавата, в който и да било момент''.

Прокуратурата е нареждала на наши говорители в страната да не оповестяват информация за разкритията за купуване на гласове, допълни той

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.