Бойко Рашков твърдо против своите: Промените в Конституцията ни връщат в социализма

https://svobodnoslovo.eu/politika/boyko-rashkov-tvardo-protiv-svoite-promenite-v-konstituciyata-ni-vrashtat-v-socializma/124477 SvobodnoSlovo.eu
Бойко Рашков твърдо против своите: Промените в Конституцията ни връщат в социализма

Депутатът от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Бойко Рашков се надява Конституционният съд да отмени промените в Конституцията, свързани със състава на Висшия прокурорски съвет. Това заяви самият той в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“.

„Конституционният съд е в момента единствената ми надежда да не се върнем 34 години назад. Промените в момента връщат България преди ’89-а година“, каза още Рашков. В края на декември той гласува „въздържал се“ по време на гласуването на окончателните промени в Конституцията. Защото не беше съгласен с текста (който все пак беше приет), според който 60% от членовете на Висшия прокурорски съвет ще се избират от парламента.

„Аз няма да зачертая моята биография и моите познания заради това, че някой си е поставил за основна цел завладяването на едно от звената на съдебната власт от политиците в нашата страна“, коментира Рашков и добави: „Аз съм убеден, че това, което се прие, е вредно за обществото, съдебната власт и за самите политици“. „Овладяването на прокурорската част от съдебната власт означава, че всеки един, включително и от действащите днес политици, утре може да се окаже обект на незаконно разследване, когато неговото място в парламента бъде заето от други политически партии“, кментира Рашков.

„От утре нататък по промените, които настъпиха в Конституцията, политиците ще определят кой да бъде главен прокурор в България“, каза още той.

otupor.com

2 Коментара

Червената шапчица

преди 3 месеца

Стефан Тафров активен педераст ли е или е пасивен? А за Бойко Рашков ми дреме на розовите кюлоти...

Коментирай

moitoi

преди 3 месеца

Министър-председателят акад. Николай Денков ще бъде на работно посещение в Атина, Гърция, в четвъртък, 4 януари.???В събота в Атина ще ходи и Блинкен!!!Случайно???

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.