БСП НА НИНОВА И БСП НА „ДРУГИТЕ”

https://svobodnoslovo.eu/politika/bsp-na-ninova-i-bsp-na-drugite/20539 SvobodnoSlovo.eu
БСП НА НИНОВА И БСП НА „ДРУГИТЕ”

Видният отвсякъде известен бизнесмен Гошето Гергов /трудно ми е да го нарека социалист, защото той не се гнуси от нито една партия от политическия спектър, стига да има интерес/, заяви, че неговият фаворит за евролистите е Сергей Станишев. Дотук добре. Само където споменатият господин и председател на ПЕС отдавна е загубил връзката с кораба – майка и за него евроджендърите в Брюксел са много по-важни от българите.

Единственото, с което запомнихме пребиваването на Серго в Европейския Парламент, беше натискът му за приемане на Истанбулската конвенция. Партията на европейските социалисти, която той оглавява, миналият месец отново се обяви за ратификация и приемане на Истанбулската конвенция от страните в ЕС. Което влиза в противоречие с вижданията на българите. Но пък в Европа се приема добре.

И е много интересно след първоначалните люти нападки, как изведнъж Бойко Борисов и Станишев изведнъж сближиха позициите си и престанаха да се нападат взаимно. Дори душманите им говорят за някакви договорки за бъдещо съвместно управление. Ама да не вярваме на подобни извращения. Но пък усилено се обсъждаше, че Станишев може да се яви като кандидат за Европейски Парламент от гражданската квота в листата на ГЕРБ. Дори само съмнение за подобно нещо би трябвало да доведе до изхвърлянето му от редиците на социалистите. Станишев според личното ми мнение е Троянският кон на ГЕРБ в БСП. И около когото гравитират хора като Гергов, като Николай Добрев и други, добре известни политици, за които политиката е игра, а не дълг към народа.  А и интереси. Да напомням ли, как другарят Гергов гушна 43 милиона лева за една дупка във Варна от ГЕРБ??? И които пари бяха отпуснати от държавата в срокове, за които майките на деца с увреждания могат само да си мечтаят.

43 милиона лева много променят политическото мислене и симпатии. Известно е, че гербавите случайно пари не раздават. Особено на политически противници . А ако дават, значи парите не са за политически противници, а за съюзници.

Битката в БСП се вижда и с просто око.

И партията трябва да избере пътя си. Дали да е партията на Нинова, социалистите, които държат на идеите на Димитър Благоев и които не стоят много далече от трудовите хора и народа, или да е елитна партия на джендъри и олигарси. И това ще се види от подреждането на листите. Или ще спечелят народа на тяхна страна в битката срещу ГЕРБ, или ще покажат, че с нищо не са по-различни.

Ние чакаме!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.