БСП внесе в НС предложението си да се спре плащането на сметки за вода, ток и телекомуникации

https://svobodnoslovo.eu/politika/bsp-vnese-v-ns-predlozhenieto-si-da-se-spre-plashtaneto-na-smetki-za-voda-tok-i-telekomunikacii/16590 SvobodnoSlovo.eu
БСП внесе в НС предложението си да се спре плащането на сметки за вода, ток и телекомуникации

БСП внесе в Народното събрание проект на решение, с което настоява да се спре плащането на сметки за вода, ток и телекомуникации за срока на въведеното извънредно положение в България и един месец след неговата отмяна. ПГ левицата предлага още да се наложи мораториум върху спирането на подаването на електроенергия, топлоенергия, вода и телекомуникационни услуги за битово потребление при неплащане на дължими сметки.

В мотивите си към проекта левицата изтъква, че поради въведено извънредно положение във връзка с разпространението на коронавируса, продължителният престой на гражданите по домовете им трябва да бъде придружен с гарантирано осигуряване на елементарни битови условия. По мнението на ПГ на „БСП за България" с тези мерки ще се избегне от една страна струпването пред пунктовете за заплащане на сметки, а от друга - хората няма да се притесняват, че ще бъдат прекъснатите услугите, които в момента им гарантират минимално спокойствие. БСП изтъква още, че тези действия са необходими, защото много българи ще изгубят доходите си в резултат на наложените рестриктивни мерки.

Левицата внесе още Законопроект за спиране на срокове по граждански, административни, наказателни и изпълнителни производства по време на обявеното извънредно положение в България. В мотивите си БСП изтъква, че в настоящата ситуация е наложен ограничен достъп до съдебните сгради, поради което е абсолютно необходимо отлагането на множество дела, тъй като обратното би означавало невъзможност на юридически и физически лица да защитят правата си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.