Целесъобразният

https://svobodnoslovo.eu/politika/celesaobrazniyat/20062 SvobodnoSlovo.eu
Целесъобразният

Не друг, а ковчежникът на държавата, финансовият министър Владислав Горанов, бе вкаран във въртележката на политическите интереси на ГЕРБ. Крайно време беше, щото колегите му от кабинета май до един се извървяха да се излагат, изпълнявайки щенията на Бащицата и на кокошия трън в петата му - Цветанов.

Депутатите (разбирай тандемът Цв.Цв - Карадайъ) решили по целесъобразност те да вкарат законов текст, с който да опростят дълговете на мюфтийството към държавата. Дори за ума, дето трева пасе, е ясно с каква цел е съобразяването - за политическо "аз на тебе, ти на мене" на двете партии. И уж в сянката на алъш-вериша седя финансовият бос, ама нямаше как да не оправдае "целесъобразността", щото иначе може да го натиснат с оня апартамент, дето го ползва, без да има право. Та, рекна Горанов, че 8 милиона били "пренебрежима сума" при 40 милиона приходи в бюджета. Искал даже да им налее 12 милиона, ама дори пред ГЕРБ-аджиите това не минало. Ах, радост за очите ни, ах блюстителю на справедливостта! Като ти е толкова пълен бюджетът, що се нахвърли на нещастните селски самодейци, дето събирали по 1,50 - без касова бележка, представете си! Защо мотахте майките, дето били злоупотребявали с хазната да лекуват децата си?! Защо закривате болници, понеже не можели да си платят тока? На нещастните мюфтии, дето нямат общо с далаверите на началниците си, заплати плащате, на лекарите - не може!

Нищожната пара за мюфтийството обаче щяла да попречи на външни разузнавателни служби (разбирай турските) да финансират мюфтиите. Нашият финансов бос не знае ли, че такива престъпни пари отвън са работа на други служби, а заради тях не се бърка в събраните приходи от данъците на одрипавелия българин? Не знае ли, че ако някой друг би заплашил държавата с бъдеще като в Косово, както го направи главният мюфтия, вече щеше да е зад едни вертикални решетки. Ама, не е целесъобразно, нали?

А сега, когато бат'Бойко пак бе принуден да даде заден и няма да опрощават данъци, ами ще ги разсрочват, Горанов к'во ще прави? Освен милионите пенсионери и работещи бедни у нас да си намерят едни външни разузнавателни служби, та той да прегърне разсрочка и на техните плащания. По целесъобразност.

автор: Велиана Христова

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.