Чекмеджето прави силата: Позорната смърт на една нация

https://svobodnoslovo.eu/politika/chekmedzheto-pravi-silata-pozornata-smart-na-edna-naciya/221 SvobodnoSlovo.eu
Чекмеджето прави силата: Позорната смърт на една нация

Всички еквилибристики, задкулисни договорки и скечове „Ние сме бодри евроатлантици“ са впрегнати в една цел: Девизът на Народното събрание да се промени в „Чекмеджето прави силата“. Това докара ГЕРБ след дългите увъртания и призиви за национално съгласие и загриженост за народните дела.

Няма нищо по-важно за Борисов и партията му от връщането на стария модел. Те били всеотдайни за благосъстоянието на гражданите. Вярвате ли им?

За 12 години именно Борисов и неговото управление свлякоха страната на и под дъното на европейските статистики за стандарт на живот. Първи по смъртност и заболявания. Първи по корупция. Първи по неграмотност. Най-ниски заплати и пенсии. Последни по инвестиции. С най-лоши пътища не само в Европа.

И точно тези хора днес са пред камери и микрофони и с влажни погледи и треперещи гласове ви убеждават, колко милеят за „всичко българско и родно“. Колко трябва човек да е зависим, прост или луд, за да вярва на подобни жалки сценки?

Дотам ли се изроди българското племе, откровени крадци и лъжци да му полират мозъка с долнопробна пропаганда?

Чекмеджета с пачки и злато, ритане на топка, креватни гимнастики с Мата Хари, къщи в Барселона, отмъкнати торби с пари от магистрали, рекет и прокурорско преследване на всички неудобни. Това е моделът „Борисов“, който иска да му дадете отново доверието си.

Всичко това унищожи устоите на страна и нация, издържали на всякакви бури и катастрофи през историята. Тотална деградация и разпад на ценностите и морала. Смъртоносна доза простащина и всепоглъщаща омраза и насилие.

Преди да подкрепите отново този, който ви убива методично години наред, се погледнете в огледалото. Погледнете децата и внуците си в очите. Там ще видите окото на пропастта и жестоката усмивка на ада. Свършиха се силните думи да се опише това българско безумие. Обезсилиха се емоциите, изтлеяха пламъците на съпротивата. И като ги няма вече, нека бъде: Чекмеджето прави силата!

Витали Роник

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.