ЧУВАЛ ЛИ Е АСЕН ВАСИЛЕВ ЗА ОРМУЗКИЯ ПРОЛИВ?

https://svobodnoslovo.eu/politika/chuval-li-e-asen-vasilev-za-ormuzkiya-proliv/118834 SvobodnoSlovo.eu
ЧУВАЛ ЛИ Е АСЕН ВАСИЛЕВ ЗА ОРМУЗКИЯ ПРОЛИВ?

 

През пролива преминават почти 30% от световния петрол, разпределени както следва: 1/8 от суровия петрол, използван в Съединените щати; една четвърт от използвания в Европа; една трета от японските употреби . Този морски път е от съществено значение за азиатските пазари.

В настоящата криза, която постепенно се превръща във война, Иран е главен защитник на палестинците и съответно враг на Израел. При първия изстрел между Йерусалим и Техеран "Ормузкият пролив" ще бъде затворен и транспорта на петрол - спрян. Невиждана криза се задава за транспорта в целия свят. Една от малките български привилегии е, че страната ни се снабдява от Русия, чиито танкери се движат в Черно море. 

Без да държи сметка за новата драматична ситуация българското правителство, в лицето на финансовият министър Асен Василев преговаря с купувач (вероятно подставено лице) смяната на собственика на Лук Ойл. Целта е да се отреже снабдяването от Русия, да се харесаме на американските настойници и да си вземем комисионната.

В пълна противоположност с българската късогледа безразсъдност, Франция която бе изтласкана от урановите мини в Нигер, загрижена за сигурността на страната по отношение на енергетиката оповести, че увеличава сътрудничеството си с Росатом в снабдяването на обогатен уран.

Божидар Чеков

14 Коментара

moitoi

преди 7 месеца

Европейският съюз не е въвел санкции върху доставките на природен газ от Русия

Коментирай

moitoi

преди 7 месеца

LITASCO SA Обща информация LITASCO е основана през 2000 г. в Швейцария като международна маркетингова и търговска компания на PJSC LUKOIL Oil, недържавна публично регистрирана компания. С централен офис в Женева, LITASCO Group създаде допълнителни офиси за търговия и развитие на бизнеса по целия свят, разширявайки обхвата си по света от Съединените щати до Европа, Близкия изток и Азия, управлявайки глобалните доставки, маркетинг и търговия на ЛУКОЙЛ със суров петрол и петролни продукти потребности. КОКОрчо така и не разбра с кого си има и ще си има РАБОТА!!! Така и НЕ РАЗБРА защо паднаха от ВЛАСТ първия път!!!Едва ли ще разбере и следващия път!!!Защо се СЧУПИ ГАЕЧНИЯТ КЛЮЧ на СГЛОПКАТА!!! Достатъчно ТЪП и САМОНАДЕЯН!!!

Коментирай

Милко

преди 7 месеца

Да, и имаме разрешение за доставка на петрол. И никой не ни е забранил да купуваме гориво за АЕЦ а. Обаче оня с плаката - мен не ме е страх - се оказва, че го е страх . А за тоя пролив тепърва ще се говори. Асенчо ще пита каката от джипиес а , къде е . Гугъл знае всичко. Народа спи , и ще се събуди когато огладнее и се окаже, че му е много студено . И тогава, събуден, гладен и премръзнал, ще нахлуе в нечии топли кабинети и ресторанти с кюфтета по 0.80 ст.

Коментирай

От леля асена ум и разум????

преди 7 месеца

Не, не сме чували! Не е хубаво това, дето ще напиша - но външният вид казва много! А тука най има доста малформации! За съжаление! Анадънму?

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

Кирцата и Асен направиха така, че сега Боко тиквата да изглежда като Айнщайн. Боци, обичам те, скъпи. Цункам те и нежно те прегръщам. Мили и топли поздрави и от Муцинка.

Коментирай

moitoi

преди 7 месеца

КОКОрчо???Знаеш ли че има завод в Германия с френско участие който произвежда атомно гориво с руски уран за ядрените централи в Европа работещи по руска технология!!!Оттам и внасяхме!!!

Коментирай

Милко

преди 7 месеца

Нда, имахме Пражка пролет, сега май ще имаме арабска есен. Най последната новина от днес е, че Президента Путин и Председателят Си са си стиснали ръцете и сега всичкия руски газ, който захранваше Европа, заминава в Китай. Баш го брига Путин за Урса и ЕС. Освен това, има още няколко договорености, които правят търговията на Русия с ЕС, излишна. Найс, а?

Коментирай

Милко

преди 7 месеца

Упс, щях да коментирам защо във тая шикозна Франция има нашествие от бълхи и дървеници . Не, не е защото Урса им нареди да се къпят по 5 минути и вместо да си перат дрехите, да ги изтупват . Истината е много прозаична - поради ембаргото на ЕС , от Русия са спрени всички химикали, които се използват, за да се обезпаразитят новите мебели и текстил и всичко останало. И сега го карат натюр - Кот такова. И после имало въшки , бълхи и други прекрасни паразити. Ми те стават за ядене , бе, и щурците знаеш ли колко са вкусни.

Коментирай

Иван Пеев

преди 7 месеца

Той не е чувал думата българин. За него това е нещо излишно.

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

moitoi, с твоите коментари само разваляш дисциплина. Сглобката е непоклатима, солидна и стабилна. moitoi, линията на България е евроатлантическа. От априлския пленум знаем, че всяка крива линия, успоредна на евроатлантическата линия е права линия. Ура.

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

Абе, я пак проверете за Муцинка, че цяла седмица не съм я виждала.

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

В базата данни на МВР не съществува българка с името на предполагаемия заложник на Хамас - Абе, я пак проверете за Муцинка, че цяла седмица не съм я виждала.

Коментирай

тоз не е "ЧУВАЛ" ,ТОЙ ПРОСТО е

преди 7 месеца

ЕДНА ТОРБА С Л@ЙНА!!!и нищо ПОВЕЧЕ!!!,оСТАНАЛОТО Е МаЛЧАНИЕ!!!!

Коментирай

тоз не е "ЧУВАЛ" ,ТОЙ ПРОСТО е

преди 7 месеца

ЕДНА ТОРБА С Л@ЙНА!!!и нищо ПОВЕЧЕ!!!,оСТАНАЛОТО Е МаЛЧАНИЕ!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.