Цветанов във фризера

https://svobodnoslovo.eu/politika/cvetanov-vav-frizera/19071 SvobodnoSlovo.eu
Цветанов във фризера

С добър финал приключи тези дни близо деветгодишната съдебна битка на лекаря от горнооряховската болница д-р Михаил Милатович срещу прокуратурата. Той я осъди да му заплати няколко десетки хиляди лева щети, лихви и разноски по делото за т.нар. бебе във фризера. В края на 2010 г. четирима лекари от АГ-отделението в града бяха обвинени, че умишлено са убили бебе на 17-годишна родилка. Случаят взриви и раздели общественото мнение, след като тогавашният министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви с артистичен апломб от парламентарната трибуна: "Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс." Туш. Депутати, които го ръфаха дотогава за показните акции - мълчаха. Здравният министър Стефан Константинов се държеше за главата. Това се оказа лъжа, изречена пред цяла България, унищожила кариерата и навредила на живота на редица лекари, унижила цялото съсловие.

Д-р Милатович е осъдил прокуратурата, защото съдът е приел, че без нейното съдействие МВР, т.е. Цветанов, не е могло да разгърне медийна кампания. Така излиза, че човекът, който бе разследван от прокуратурата за публичното оповестяване на записаните разговори между лекарите; който раздаваше присъди от трибуната на Народното събрание, заради когото България е осъждана многократно в Страсбург, който заменяше реалната полицейска дейност с брутална показност... минава между капките.

Сега е моментът прокуратурата да заведе дело срещу Цветан Цветанов за нанесени от него щети върху имиджа й. Със сигурност все има някой член, за който да се хванат. Още повече че Цветанов пари има, вече се видя, и е крайно време не само да се раздели с част от тях в името на обществената справедливост, а и да бъде най-накрая проверен като хората откъде се е сдобил с такива мангизи. Бъдете уверени, че ако бъде направена такава безпристрастна проверка, никаква мощна енергийна защита на Псалм 91 няма да му помогне. Нито ще му помогне парвенюшкото евроатлантическо НПО, което ще създава, за да не е по-долу от другите.

Крайно срамно ще бъде за българското общество Цветанов да не понесе отговорност за това, което изрече, и да бъде оставен да се крие зад термина "политическо заявление", което да му служи като егида. Най-малкото обществото не бива да дава повече шанс на Цветан Цветанов да се завръща в българската политика, за да не се налага пак други да плащат неговите сметки. Имайте предвид, че колкото по-евроатлантически става мирогледът му, толкова по-солени ще излизат те на страната. Колкото по-дълго г-н Цветанов остане в политическия фризер, толкова по-добре за всички, освен за тези, дето са яли от ръката му. Но точно тях няма какво да ги мислим.

автор: Георги Георгиев

Резултат с изображение за Цветанов

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.