Д-р Гълъбова: В България последните месеци се видя, че много хора хич не са били независими

https://svobodnoslovo.eu/politika/d-r-galabova-v-balgariya-poslednite-meseci-se-vidya-che-mnogo-hora-hich-ne-sa-bili-nezavisimi/7696 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Гълъбова: В България последните месеци се видя, че много хора хич не са били независими

Дали сме независими – тук в България последните месеци се видя, че много хора хич не са били независими. Извършени са действия от такива хора, които са проблемни. Определено имаме проблем с независимото поведение. Има редица примери за тежки зависимости. Това каза пред БНР психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова по повод днешния празничен 22 септември.

За пример на зависимости тя посочи оставката на заместник-кмета Елен Герджиков, проблемите с автомагистрала „Хемус“, с ДКК, с язовирите, с ББР:

„Това са примери за тежки зависимости, които водят до чутовна корупция, затова и ще продължаваме да бъдем най-бедната държава, а ни чака изключително тежка зима“, посочи психиатърът,  давайки за пример, че 23 на сто от хората у нас живеят под прага на бедност в 21 век.

„Ние живеем в изключителна мизерия...как само живеят нашите пенсионери? Как те посрещат в администрацията, в болницата, в училището? В България „отговорните политици“ стават политици, за да си оправят своите проблеми - те нямат нашите проблеми и щом ги изберем, спират да мислят за нас“, смята тя.

„За мен независимостта е огромно чувство за отговорност към всички около теб“, изтъкна психиатърът.

„Национално самочувствие ние имаме, но че то е в криза, това е без съмнение. Националното самочувствие е едно обществено явление, то е свързано с обществени процеси“, добави д-р Гълъбова.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.