Демократична България” - винаги годеница, никога булка

https://svobodnoslovo.eu/politika/demokratichna-balgariya-vinagi-godenica-nikoga-bulka/80 SvobodnoSlovo.eu
Демократична България” - винаги годеница, никога булка

Добронамерено писмо към Христо. Ала не към депутата Христо, а към Христо Иванов.

Здравей, Христо, как си? Добре ли си, нещо умислен ми се виждаш, сякаш не знаеш какво да правиш. Гледах твое изявление пред Ивелин Николов от телевизия СКАТ. Това, което спонтанно споделѝ пред неговата камера, няма да го кажеш пред медийната коалиция “БТВ, Нова, БНТ - обединени за ПеПе”.

След разкритията в пленарна зала на парламента, на служебния министър на енергетиката Росен Христов, за газовите доставки и комисионите, ти казваш така: “Притеснява ме, но е въпрос на доказване и е въпрос на носене на отговорност, включително пред правосъдните и правоохранителните органи. Това е нова информация за мене, въпреки че съм бил част от управляващата коалиция тогава. Ние не сме имали по никакъв начин поглед върху енергийната политика тогава… Ако държим на 100% чистота, може да се окаже, че няма с кого да се коалираме…”

Притеснен си, Христо, разбирам те, излизат страшни разкрития, обзема те страх и паника.

100% чистота е невъзможна, казваш ти. Тогава - при какъв процент чистота си склонен на компромиси? Успя ли да си намериш достатъчно избелващ прах за пране, за да застанеш с Атанас Атанасов редом до Кирил Петков и Асен Василев?! И да правите заедно правителство. Отново. Сега се пазите като дявол от тамян от БСП, сякаш никога не сте били заедно в управляваща коалиция. В една ужасно конфузна ситуация, когато случайно ви заснеха на сбирка в парламента, ти беше казал: да се изтрие от сайта на Дарик радио! Отнасяше се за записа, който ви излови да си говорите за КПКОНПИ като бухалка за саморазправа.

Е, нима си мислиш, че може личният ти камерамен Иво Мирчев, дето щеше да докара изтребители от Нидерландия (смях и конфуз, няма такава оферта!), да дилийтне от историята вашата целувка с Корнелия Нинова и Слави Трифонов?! Сега кой е по-мръсен, пардон, по-малко чист от двамата?

Ти, Христо Иванов, отдавнашен министър на правосъдието и партиен началник на Надежда Йорданова, доскорошен министър на правосъдието, готов ли си да влезеш в огъня на правосъдието, заедно с Кирил Петков и Асен Василев и да изгориш като факла?!

Докога вие с твоята “кохорта”, както рече президентът Радев, ще се правите, че не забелязвате скандалите с посредниците в търговията с газа, загубите за България; издевателството с високите цени за потребителя; фактурите, показвани от Делян Добрев, разкритията на служебния министър Росен Христов; аферата Gemcorp/IP3, изнасянето на секретни документи от Лена Бориславова; разкритията на служебния министър Весела Лечева за поразиите на Радостин Василев в спорта, върнатите 3 милиона лева от частни контрагенти по уж изрядни договори; разкритията на служебния министър Никола Стоянов за търговията с оръжия за Украйна, подозренията за комисионерстване...

Днес крещите в един глас за импотентността на ГЕРБ-СДС, понеже не можели да съставят правителство, според вас.

А ти, Христо, ще се обърнеш ли с гняв назад, ще признаеш ли поне пред себе си за порочното зачатие на вашата управляваща коалиция в мола; за еректилната дисфункция, предизвикала комплексарските битки за надмощие, като тази за управител на БНБ; за куролацията и за шуробаджанащината; за разточителството да се дадат 1 милион лева за съветници (и жената на Радан Кънев там се е облажила); за похарчените 500 000 лева за вдигане на самолета от Кирил Петков и Асен Василев, за воаяжите на държавна сметка с правителствените екипажи; за грозното и незаконно търгашество с депутати на ИТН за подкрепа на кабинета “Петков”; за политическото ренегатство… Всичко това, колко процента чистота дава?

Драги Христо, какво тук значи някаква си временна импотентност на ГЕРБ-СДС при вашата преждевременна еякулация - имахте цялата власт и я загубихте за 7 месеца. От четворна, коалицията ви се разпадна на тройна и после на двойна. Някои изконсумираха брака, други си останаха да чакат ред на прага. Както се казваше в един майтап: “Демократична България” има зла съдба - винаги годеница, никога булка”.

Стоял си, Христо, с широко затворени очи. Ами, отвори ги! Или с мазохистично примирение ще гледаш как потъва лодката на кормчията ПП, заедно с пътника ДБ?!

“Продължаваме промяната” ти отне голяма част от електората, Кирил Петков вече започна да ти загражда кметовете, вчера беше при Георги Пламенов Илиев, в кабинета му в община “Слатина”. Отказаха ти съвместно явяване на изборите на 2 октомври. Сега защо пак се прегърнахте - заради машините, нали?! Да ти се чуди човек какво ти пречат бюлетините.

Внимавай - основни спонсори на “Продължаваме промяната” са IT фирми, тоест те знаят какво да правят с машините, но дали това ще ти помогне на теб или ще те прецакат отново по братски? Идат избори…

Автор: Соня Колтуклиева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.