Дежурен инструктаж

https://svobodnoslovo.eu/politika/dezhuren-instruktazh/23808 SvobodnoSlovo.eu
Дежурен инструктаж

Стана му навик на парламентарния лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов да отскача до Вашингтон всяка година. Работна среща, делово посещение, плодотворно сътрудничество - както ще да се превземат и да го наричат в официалните пресрилийзи, за мислещите хора това привикване "по покана" на началниците отвъд Океана си е строяване за дежурния инструктаж. Или както казвахме като малки едно време, "Внимание, внимание, всички мишки на събрание!" Та така и с поредния "форум за сигурност" с парламентаристи от Европа и САЩ.

В братска Америка Цветанов се срещнал и с други едни началници - баш шефовете на небеизвестната сороска фондация "Америка за България". И им благодарил за "отличното сътрудничество". Как няма да им благодари - та нали точно това НПО работи най-устремено и целенасочено за опростачването на нацията ни, пуснало отровните си пипала в деликатните стратегически ниши на образованието, културата, социалната сфера. Корумпират и обработват в "задокеански ценности" политици, медии, съд, всеки значим обществен фактор или институция. А това, което излиза от пресата им, са удобно нивелирани хора, обучени да обслужват чуждия интерес. В Унгария този номер не минава, защото Орбан е включил специалните служби срещу такава намеса във вътрешните работи на суверенна държава, чиято цел е установяване и подкрепа за предпочитана отвън политическа власт. У нас обаче това е начин на живот на днешните управляващи.

Някой може и да възрази срещу тези дамгосващи изводи, но нека се огледа, преди да хвърли камък - какво положително за страната ни е направила и прави въпросната фондация? Непрекъснато тръби, че помагала, а положението става все по-лошо. А най-лошото е, че народът никой не го пита за нищо. И ГЕРБ може да е на власт, докато субекти като Цветанов и хората около него са удобни на САЩ. Може 6 месеца, може и години. На такива преди 100-150 г. народът им викал мекерета. А вие иначе си гласувайте, на никого не пречите. Говорете си каквото искате. Мислете си, фантазирайте. Ако започнете да пречите пък, или ви купуват, или ви шамаросват с някоя история за щипани жени и сте аут. Пак в техен стил.

Валентин Георгиев

Резултат с изображение за Цветан Цветанов

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.