ДЕЖУРНОТО ГОВЕ...ОПА, ГРЕШКА, БИКОВ!

https://svobodnoslovo.eu/politika/dezhurnoto-goveopa-greshka-bikov/20420 SvobodnoSlovo.eu
ДЕЖУРНОТО ГОВЕ...ОПА, ГРЕШКА, БИКОВ!

Дежурният Биков днес съвсем откровено си каза, че ние нямаме точно позиция за Венецуела, а връщаме услуга. По приятелски, така да се каже. Думите на дежурния: "С позицията си за Венецуела България печели доверие и авторитет! Ние връщаме жест, ценностите са друг въпрос".

Потресена съм от наглото признаване, че ценностите нямат никакво значение за политиката на България, тя козирува на господарите си и "връща жест". Според гове...опс, пак грешка, Биков, признавайки Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, България е подкрепила наши партньори и съюзници.

Какво значение има тук някакво си право! Ако беше по времето на Виетнамската война, не се и съмнявам, че шайката щеше да подкрепи необходимата намеса на САЩ във Виетнам, както и изгарянето на живи хора с напалм в името на демокрацията! Да върнем жеста! Пък те ще ни потупат по главата, ще ни вземат три милиарда долара и ще ни пробутат сглобени в Индия стари таралясници!

Много е долно, когато една държава забравя историята си. С възмущение говорим за това как западни държави и Велики сили са подкрепили Османската империя при Баташкото клане и Априлското въстание, как са застанали срещу създаването на самостоятелна българска държава. По същите причини като днешните български политици - ИНТЕРЕСИ И ВРЪЩАНЕ НА ЖЕСТ! Какво значи тук някакво си право, какво значи някакъв си суверинитет. Шайката има да връща жестове! И ми е много интересно какви са точно жестовете, които трябва да върнем и за какво, че нещо не се сещам.

И става ясно, че ние позиция нямаме и не сме и имали. Ако "стратегическите" ни партньори бяха подкрепили Мадуро, щяхме да подкрепим Мадуро, сега подкрепят Хуйадо, и ние го подкрепяме. Квот ни кажат - туй!!! Ние мнение нямаме, само трябва да сме удобни!

Откровеност, стигаща до безобразие! Поне си казаха истината.

И само се замислям...какво страхотно съчетание - говеда и кравари! Пасват си!

Само че ние сме българи!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.