Димитър Главчев: Няма много желаещи за посланици в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/politika/dimitar-glavchev-nyama-mnogo-zhelaeshti-za-poslanici-v-ukrayna/138765 SvobodnoSlovo.eu
Димитър Главчев: Няма много желаещи за посланици в Украйна

Николай Ненчев е назначен за временно управляващ посолството ни в Киев. Временно управляващите посланици нямат нужда от препотвърждаване и издаване на указ от президента, коментира Димитър Главчев.

Президентът Румен Радев остро реагира на новината, че бившият министър на отбраната става временен посланик в Украйна.

"Очаквам Министерският съвет да ми предложи кандидат за поста посланик в Украйна с доказани качества и професионална експертиза, заяви президентът.

Главчев изрази изненада от реакцията на Радев.
"Така ли е казал президентът? Не ми се вярва да е така, тъй като Николай Ненчев е назначен за временно управляващ посолството в Киев. Тази практика се използва на много места в посолства, в които не може да бъде назначен извънреден и пълномощен посланик“, каза Главчев и припомни, че в Украйна от 2 годни се води война.

Той бе категоричен, че процедурата е абсолютно спазена.

„Няма чак толкова много желаещи да отидат там за посланици. Вече ги разбирам защо“, коментира Главчев и посочи, че продължават да обсъждат кандидатури, за да бъде назначен посланик и с указ на Радев.

На въпрос има ли напрежение между него и държавния глава, Главчев бе категоричен, че такова няма.

dnes.bg

9 Коментара

rusnak

1 month before

Що така бре. Като разгледаш Фейса, бъкано е с укрофенове със знаменца на 404.

Коментирай

Станислав С.

1 month before

Не се шегувай,господин Главчев! Ники Денков обича да пътува, Георги Тагарев им е служил, елегантният Пеевски също става. Украйна ги зове, но ти си забравил да ги попиташ! А и от ПосоствоТо ще са съгласни. За там стигат размътена глава и непреходни евратлантически ценности. Не губи време, действай! Нали си шеф и на Външно.

Коментирай

Боко Тиквата да си прибере недоразумението глачев!

1 month before

У нас какво става, у нас? Остави го тоя нефелник, кажи нещо за Бъгария. Сутринта чух новина, от която вдигнах кръвното на двеста. Предложили на пострадалите БЪЛГАРИ от Воден, където им изгоряха къщите, да ги настанят в бежанския лагер в Харманли. Представяте ли си? На украинските блядки и наркомани предоставиха хотели, къщи за гости, басейни, изхранване, обслужване, лукс и още какво ли не, и то с парите на същите тези българи. А самите българи ги превърнаха в бежанци в собствената им държава и им предлагат дом в бежански лагер. Такива долни продажници и национални предатели, убийци на България и на българския народ, слуги на чужди държави, не е имало никога. Дано дойде Видовден за тях с цялата си справедливост и жестокост, за да си отдъхне народа.

Коментирай

Една от народа

1 month before

Ей, Главчев, кой ти каза,че няма желаещи за посланици за Украйна. Не ви ли стига, че нищо не правите в това правителство....На всеки некадърник ще търсите работа.През комунизма свинските черва бяха дълги, но имаше и за народа.Сега нямат ли край тези черва? Засрамете се.

Коментирай

Неизненадан

1 month before

Ха, ха, ха......

Коментирай

Бойков

1 month before

Блаванак. Боклук. Що не идеш ти посланик при укритие? Шебек долен.....

Коментирай

Бойков

1 month before

Блаванак. Боклук. Що не идеш ти посланик при укритие? Шебек долен.....

Коментирай

jvg

1 month before

Как тъй, Лорер що го забравяте, той и жена му са готови!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.