Дончева: Тонът за съдебната реформа ни представя като простаци пред света

https://svobodnoslovo.eu/politika/doncheva-tonat-za-sadebnata-reforma-ni-predstavya-kato-prostaci-pred-sveta/25082 SvobodnoSlovo.eu
Дончева: Тонът за съдебната реформа ни представя като простаци пред света

Ако болтовете на колата на Лозан Панов са се развили така, както казва прокуратурата, то тогава ние във всеки един момент можем да катастрофираме. Бих уволнила шефа на Мерцедес в България. Това каза лидера на АБВ Татяна Дончева по БТВ.

Остава открит въпросът как излизат колите на НСО  от гаража след проверка? Как така колата е напуснала гаража на НСО  и не са видели болтовете? От дома на Лозан Панов до Съдебната палата са едни завои, едно чудо!!! Това е смешно. В съдебната система има сериозно напрежение. То  произтича от работата на двата ВСС . Конфликтите белязаха работата.

Последните конституционни промени не могат да бъдат реформа, но те не са лоши. Шефове на съдии са препоръчвали кого да изберат във ВСС . Те, обаче  получиха скромна подкрепа. Имаше бизнеслобита  и лобита  на масони. В тефтера на Крсьо  Черничкия имаше и добри магистрати. Те също понякога стават жертва.

Тази система на единоначалие в прокуратурата е проблем. При всички главни прокурори, това винаги се е проявявало. За промяна се иска воля. Тя трябва да стане без грозни отношения. Не може да се допусне медиен монополист да налага лош тон. Критично може да се говори за всеки. Проблемът е, че се говори с недопустим тон, който ни представя  пред света като простаци. Съдебната реформа трябва да бъде обсъдена спокойно. Трябва да има дълбоки промени в Конституцията в тази посока.  Екатерина Захариева и Цецка Цачева нямат капацитет да се включат в тази дискусия. Столът не ти дава повече визия .

Цецка Цачева  няма визия  за реформа. Самият Борисов трябва да разбере, че този дебат за системата трябва да започне. Не може с аргументи, кое е либерално и социално, да се определя  как ще работи машината. Винаги има една група, която да развива болтове. Управлението с реформаторите беше по-лесно. Техните министри бяха по-сговорчиви и по-нормални хора, за разлика от патриотите. В Европа те се смятата за неприемливи.  Това, че  Европа премълча за формулата на управление у нас, означава че и там няма принципи и могат да приемат всяка безпринципност, стига да им отърва.

Няма смисъл от нов референдум. Българите рядко желаят да се замислят след такова предложение. Голяма част от гласуващите не знаят за какво  става дума.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.