ДПС даде оргсекретар на БСП – пощальон

https://svobodnoslovo.eu/politika/dps-dade-orgsekretar-na-bsp-poshtalyon/7468 SvobodnoSlovo.eu
ДПС даде оргсекретар на БСП – пощальон

"Новият организационен секретар на БСП, представен вчера на Позитано 20, е дългогодишен кадър на ДПС и е човекът, изнесъл от областната администрация на София изпълнителния лист за неплатен 2 г. наем на червената централа, който тя оспорва, а това е административно нарушение.

Напомняме, че казусът беше раздухан като фейк срещу президента от сайтовете БЛИЦ – на олигарха К. Домусчиев и ДПС, и на Валерия Велева, който се финансира с договори от общините на ДПС, а тя направи име с интервю за пране на гащички с А. Доган. Безценният Цветелин Софрониев, пощальон, започва кариерата си в БСП – Изгрев, но е свързан неизменно с едно от най-скандалните лица на ДПС и ВИС 2 – Емил Иванов, срещу когото имаше протести от жителите на София област.

Софрониев е главен секретар на Софийската областна администрация по времето, когато Емил Иванов правеше скандални заменки и разпродаваше държавни земи за жълти стотинки.

Преди това е бил юрисконсулт и също главен секретар на община Своге по време на кметуването на Емил Иванов, ДПС. А публичните регистри в държавата сочат, че явно и добре си е осребрили слугуването – придобива общинско жилище (72 кв.) в Дианабад, бл. 54 (което разбира се закупува на безценица през 2008 г.), въпреки че Софрониев и семейството му далеч не се вписват в графата „нуждаещи се“.

През 2014 по време на кабинета Орешарски, Софрониев отново, не без скандал и проблеми, е назначен за член на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), но въпреки че не отговаря на изискванията за длъжността, с подкрепа от ДПС е назначен и без необходимия ценз. Цветелин Софрониев действително е завършил право в СУ, но вместо десет, както изисква законът, има само пет години стаж на юридическа длъжност.

По негово време Комисията глоби 19 минути за „нарушаване на личната данна потна подмишница” на банкерката Петя Славова, за което беше осъдена от нас във Върховния съд, Погна 19 минути и, защото отказвахме да махнем със задна дата информация, че един изнасилвач е изнасилвач на невръстни девойки.

Защо недолюбва президента Радев? Защото не успя да бъде набутан за областен управител на София при служебното правителство.

Радостина Тонева"

https://m.19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.