ЕДИН ЧЕРПАК "ББР" и от нас!

https://svobodnoslovo.eu/politika/edin-cherpak-bbr-i-ot-nas/9771 SvobodnoSlovo.eu
ЕДИН ЧЕРПАК "ББР" и от нас!

Забележете дадата на документа. Прокуратурата мълчи. А "мъжката дружба" между тези двамата, един корпулентен бизнесмен, един обитател на морски сарай и един главен каскет показва защо прокуратурата мълчи и защо живеем в кочина!

СПОДЕЛЕТЕ!

#БОЕЦ

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес - гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения и данни за извършени престъпления –финансови и данъчни престъпления, пране на пари, незаконно забогатяване, укриване на данъци, срещу данъчната система, престъпления по чл 304 от НК, престъпление по чл. 248а от НК, чл. 253 и чл. 255 от НК, както и други престъпления от общ характер извършени от Красимир Петров Гергов – бизнесмен, член на надзорния съвет на телевизия БТВ и бивш щатен служител на ДС и УБО.

В статия на сайта за разследваща журналистика БРРД, публикувана на 16.03.2021г. бе огласена информация, от която става ясно, че Красимир Петров Гергов дължи на бюджета на държавата над половин милион лева чрез своята фирма КЕЙ ДЖИ ЕМ ИНВЕСТМЪНТ (507 хил. лв.) по последни данни към 31.01.2021 г., която е еднолична собственост на Красимир Гергов, и която има учреден залог в полза на БЪЛГАРСКА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ за заем в размер на 6 700 000 евро. В същото време разследване на Биволъ разкрива, че Гергов е е продал миналата година вила на Лазурния бряг, оценена на 2,4 милиона евро,. Освен това той има три фирми във Франция, чрез които държи други недвижими имоти. В същото време Гергов е собственик на фирма с половин милион лева дългове към НАП, които НАП няма как да събере, защото фирмата нямала никакво имущество. Налице са факти, че Гергов има имущество в чужбина, което може да бъде запорирано. Но това не е всичко. През други фирми Гергов прибира и коронасубсидии, вече над 1 милион лева са отпуснати на фирми за голф, в които той има участие.

Прилагаме линк към статията на БРРД:

https://bird.bg/gergov-nap-corona/?fbclid=IwAR3Ql63wCobWJ1dyJCTygk9jwpcIefF5NDfA2DwA7WqEePS7UhugqJ4WUbg

Прилагаме линк и към статията на сайта Биволъ:

https://bivol.bg/gergov-solak.html

Практиката едно лице да трупа дългове във фирми без обезпечение и имущество, за да избегне плащане на данъци и в същото време да усвоява милиони от държавният бюджет от коронасубсидии към други фирми собственост на същото лице е престъпна и недопустима.

От така представената информация не става ясно кака така Красимир Гергов продава имоти в чужбина за милиони и в същото време дължи на държавата над половин милион лева. Как така държавата не търси парите. Как така от една страна получава пари от бюджета, а от друга не внася дължимите данъци в бюджета. БОЕЦ считаме, че в така представените данни се съдържа достатъчно информация за обосновани съмнения за извършени престъпления от Красимир Петров Гергов.

БОЕЦ сезираме главният прокурор и ВКП и изискваме образуване на наказателно производство срещу Красимир Петров Гергов, в хода на което да бъдат събрани всички доказателство и информация за установяване на обективната истина.

БОЕЦ изискваме да бъдем информирани за действията на прокуратурата и за резултатите от тях.

22.03.2021г. Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.