ЕДИН КИРО КАТО МЕРНА ЕДИНИЦА

https://svobodnoslovo.eu/politika/edin-kiro-kato-merna-edinica/4529 SvobodnoSlovo.eu
ЕДИН КИРО КАТО МЕРНА ЕДИНИЦА

С леко съжаление и умиление си спомних, как бяхме определили един ръбъл /на Бърни Ръбъла - корифея на правото/, за мерна единица за простотия. Какви наивници сме били! Докато ние сме се успокоявали, че по-зле не може да стане, съдбата в Канада ни е подготвяла изненада!

Без всякакво съмнение КП логореята, недостъпна логически и граматически за простолюдието българско, отвя като куцо пиле домат досегашната конкуренция. В защита на новия носител на приза и нова мерна единица, ще кажа, че Барни Ръбъла, дори и Цецку никога не измислиха нови думички и съответно не успяха да обогатят богатството и цветността на българския език. А новият носител на титлата е на принципа: "Нито ден без простотия!". Всеки ден целокупното простолюдие, далечно на Харвард, се рови в тълковните речници и търси кУрУлацията, АЛангрото, резултирането и прочие възвишени думички. Явно поради космическитее висоти на курса в Харвард, както и несъвършенството на настоящите тълковни речници в България, така и не успяхме да се ограмотим какво точно означават новите простизми /е, и аз да се опитам да блесна!/.

Затова и вече титлата официално се присъжда на Кирил Петков, като новата мерна единица за простотия е едно кире. За вселенска простотия - кире алангро.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.