Единственото истинско в Балкански поток е корупцията

https://svobodnoslovo.eu/politika/edinstvenoto-istinsko-v-balkanski-potok-e-korupciyata/10199 SvobodnoSlovo.eu
Единственото истинско в Балкански поток е корупцията

Единственото истинско в Балкански поток е корупцията.

Всичко останало е фасада на договора Путин - Борисов. И "саудитската" фирма, и италианския им клон, и руските, беларуски и турски фирми, и това че им плаща БТГ през Аркад, и това че Аркад плаща и след това ще го оформи като дълг на БТГ, а по-голяма част от разходите се плащат пряко от Газпром, и това че дългът на Булгартрансгаз не е към Газпром, и че няма обезпечение, и че към Аркад, и че приходите са гарантирани,

Бог да прости жертвите, смятах ги до пет, на препускането през правилата и процедурите, само за да се изпълни ангажимента на Пеевски и Борисов към Путин.

Истинската сума на похарчените около българския Турски поток е над 3 милиарда, никой не знае колко, защото не всички разходи са оформени като дълг на БТГ. Кремъл направи допълнителни преки разходи.

Най-ценният агент на Путин е Борисов - успя там където и Меркел не успя. Северен поток -2 няма, Турски поток - 2 има.

И санкции няма да има срещу него, защото в САЩ се чудят кого да санкционират освен Борисов, а той е премиер на съюзническа държава.

Илиан Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.