Ефектът на пеперудата

https://svobodnoslovo.eu/politika/efektat-na-peperudata/20987 SvobodnoSlovo.eu
Ефектът на пеперудата

Чували сте, това е теория при която едно размахване на крилата на пеперуда може да доведе до торнадо в другият край на света.

В България може да го наречем "Ефектът на свинята". Това е, когато Пеевски мигне с очи в Дубай, а в България падат финансови министри, или прокуратурата извършва показни акции и арести. Дребно действие на едно дебело нещо предизвиква катаклизъм в цялата държава. Механизмът на тези процеси не е сложен, нито е някаква енигма. Виждали сте красивите кристални топки, които, като ги разклатиш и снежинките в тях се завихрят. Достатъчно е леко да ги разклатиш и цяла буря се завихря в топката. По същият начин и Пеевски завихря бурите в страната. Достатъчно е леко да побутне Цацаров, или някой друг от слугите си и ставаме свидетели на истински торнада.

Горанов изгоря. И беше изгорен от господаря си Пеевски. чрез слугата му Цацаров. Някой има ли съмнения, че Слави би задал въпроса на Цацаров за апартамента на Горанов, ако Шиши не е бил дал разрешение и заповед за това? 24 часа преди Цацаров на диванчето при Слави беше Борисов. Горанов е министър на Борисов, но Слави не го попита за апартамента на неговият финансов министър. Въпросът е защо? Има само един отговор - Горанов е сменил господарите и е преминал напълно в отбора на Буда и следва отговор. Горанов не бе ударен смъртоностно, но достатъчно силно, за да бъде поставен на колене и да целува ръка сега на Пеевски и да моли за прошка. Прошката ще има своята цена, а каква ще бъде тя ще видим много скоро. Показателно е и това, че Буда и Цветанов не скочиха да защитават Горанов. Когато дебелите се бият помежду си, рядко ударите са директни, обикновенно го отнасят слугите им, като по този начин те си дават знаци. Това е типичният стил на Буда, използва всеки докато му е изгодно и е готов да продаде и предаде всеки и всичко, за да запази себе си. Все по ясно е обаче, че между Буда и Пеевски има конфликт. Защо обаче Горанов е решил да премине от отбора на Пеевски в отбора на Буда? Като мин.фин. и част от Кабинета той има достъп до информация, която го е накарала да вземе това решение. Дали тази информация идва от посещенията на Цветанов в САЩ, който с поредица от совалки се опитва да договори решението по закона "Магнистски", или поне да спаси Буда? И е получил ясен знак, че Шиши ще бъде ударен? И мишката Горанов се опитва да премине към другият "кораб"? Има една малка подробност, която всички осъзнават и това прави войната между мафиотските кланове смъртонстна. Ако Борисов се опита да се разграничи от Пеевски, това ще означава и неговият край. Нещо като ядрена война между великите сили, няма значение кой пръв ще натисне копчето, това ще е краят за всички. И колкото и да се мразят, взаимно крепят статуквото. За разлика от Буда, който е зъл, но страхлив, Пеевски е изключително брутален и агресивен.

Всъщност, няма никакво значение какви битки водят дебелите и какви удари си разменят, ако ние продължаваме да се държим, като снежинките в кристалната топка. Докато свинете редят събитията в държавата ни, ние само ще ги следваме и нищо добро не ни чака. Трябва ние да вземем инициативата и да започнем да редим събитията, а те да ни следват и да отбиват ударите. Тогава са слаби и тогава ние ще тресем кристалната топка. Нужна ни е стратегия, план и достатъчно смели и мислещи хора.

БОЕЦ знаем точно какво искаме и как да го постигнем. Едно наше действие ще предизвика лавината, която ще измете свинете. Ефектът на бойците. И когато излезем ни последвайте!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.