Ексклузивно: Изключеният от „Възраждане“ Николай Дренчев: Не съм взел пари, защитих общинските ни съветници! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-izklyucheniyat-ot-vazrazhdane-nikolay-drenchev-ne-sam-vzel-pari-zashtitih-obshtinskite-ni-savetnici-video/127070 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно: Изключеният от „Възраждане“ Николай Дренчев: Не съм взел пари, защитих общинските ни съветници! (ВИДЕО)

“Когато емоциите говорят, разумът мълчи. Аз не съм взел никакви пари, не познавам нито един човек, който да е взел пари”. Това заяви изключеният народен представител от групата на "Възраждане" Николай Дренчев.

 

Тази сутрин парламентарната група на "Възраждане" изключи трима депутати, след като ден по-рано партията отлъчи четирима общински съветници от общи седмината си представители в София.

 

Самият аз не знам откъде съм изключен - дали от парламентарната група, или от партията. Организационният съвет може да реши дали даден човек е изключен", коментира Дренчев и добави, че извънреден организационен съвет не може да се събере без едноседмично предизвестие. По думите му, същото се отнася и за общинските съветници.

 

Депутатът каза, че в 08:40 часа, на извънредна оперативка, групата на "Възраждане" е гласувала за изключването му, за това на Александър Арангелов и за Иво Русчев.

 

"Моята вина е основно в това, че защитих действията на общинските ни съветници, като заявих, че те не са направили нищо по-различно от това, което се е случвало на много места в страната, включително и във Варна, където сме подкрепили председател от ПП-ДБ. Няма как на едно място да важи едно, а на други - друго”, смята Николай Дренчев. Дренчев каза, че все още не е решил дали ще остане в парламента като независим.

 

"Лично на мен работата в парламента ми се вижда “много работа на празен ход” особено от позицията, на която “Възраждане” стоеше - глуха опозиция, която не може да прокара нищо конструктивно, нищо от което нейните избиратели мечтаят, така че няма да ми липсва, ако напусна, даже сега обмислям този вариант”, коментира той. Според него брат му - Димо Дренчев, който също е депутат от “Възраждане”, ще работи лоялно с партията “до момента, в който го търпят”.

 

Какво още каза Николай Дренчев, вижте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

4 Коментара

Шуле

преди 3 месеца

Е как ще разбереш дали друг човек е взел пари! Също и други хора няма как да разберат ти дали си взел пари. Хайде у лево!

Коментирай

Майна

преди 3 месеца

Въпреки позицията на Възраждане да не се подкрепи ,,сглобката,, , нейните ( на избирателите) представители решили да провеждат политика по собствена преценка..?! По тяхни лични ,,убеждения,,...За какво говорим ?! За какво..?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.