Ексклузивно в “Свободно слово”! Бойко Борисов: Дерогацията трябва да бъде отменена възможно най-скоро! (ВИДЕО)

В никакъв случай ПП и ДБ не трябва да се притесняват ако тя влезе веднага

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-boyko-borisov-derogaciyata-tryabva-da-bade-otmenena-vazmozhno-nay-skoro-video/122793 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Бойко Борисов: Дерогацията трябва да бъде отменена възможно най-скоро! (ВИДЕО)

В никакъв случай ПП и ДБ не трябва да се притесняват ако тя влезе веднага

“Аз съм системен играч и системен политик. Това, което е правилно да се направи и ще се направи следобяд на здравна комисия, е да бъде извикан директорът на “Пирогов” пред всички партии и публично, по всички теми да отговори”. Това заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

На въпрос как ще се излезе от поредната политическа криза, този път в здравеопазването, той коментира, че Асен Василев вчера е дал рецептата (бел.ред.: с оставка на здравния министър), но поясни, че това е работа на премиера Денков.

 

“Вчера Асен Василев направи изявление заедно с председателя на бюджетната комисия, направихме корекциите, които искахме, днес ще гласуваме данъчните закони. Това, което му обещах е, 15-процентното увеличение по европейска директива да го подкрепим въпреки съпротивата на част от нашите депутати. Разговарях с тях (бел.ред.: Василев и Йордан Цонев), уточнихме всичко, и след това Василев и Данчо Цонев обявиха пред Вас това, което имаше да казваме”, категоричен бе Борисов.

 

На въпрос какво е отношението му към министъра на здравеопазването, предвид, че при приемане бюджета на НЗОК Борисов го е похвалил, а седмица по-късно го критикува, лидерът на ГЕРБ разясни: “По отношение на здравната каса казах, че няма как един подуправител да сътвори каквото и да е неправомерно действие, при положение, че има министър на здравеопазването (със зам.-министри), министър на финансите (със зав.-министри), които участват в борда на Касата и с шеф на здравната каса. Тогава знаете какво напрежение възникна за един подуправител. Тогава казах, че министърът е принципала на НЗОК и той трябва да си прави обществените поръчки, а не шефа на Касата. В последствие обаче здравният министър направи някакви действия, които сега всички ние се опитваме да си обясним, и които са свързани само с една болница - “Пирогов”. В следващият миг, когато се усетиха, че това е много поръчково - пуснаха проверка и на другите болници”, уточни той.

 

На въпрос дали все пак сега иска оставката на проф. Хинков, Борисов отвърна: “В тази (не)коалиция докато нещо не се договори, нищо не е договорено. За това дадох пример със Закона за черноморското крайбрежие. Когато нещо е договорено с нас, то минава. Когато сега договаряме оръжието за Украйна - то ще мине. Когато договорим данъчните закони - те ще минат”, увери лидерът на ГЕРБ.

 

По отношение на дерогацията Борисов заяви: “Трябва отново да стъпим на основа на това, което каза ЕК и европейският комисар - колкото може най-скоро. В никакъв случай ПП и ДБ не трябва да се притесняват ако тя влезе веднага. Гарантирам, че ако влезе веднага, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си. Ако мръдне - си подавам оставка от партията.

 

Какво още каза Бойко Борисов за ситуацията в столичния общински съвет, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

1 Коментара

[email protected]

преди 4 месеца

Ти си пълен идиот боко...............

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.