Ексклузивно в “Свободно слово”! ИТН: Бащата на Кирил Петков настоявал Ценкин да отговаря за изборите, бил му приятел! (ВИДЕО)

Кирил Петков винаги е гледал на службите като на "бухалки", каза Тошко Йорданов

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-itn-bashtata-na-kiril-petkov-nastoyaval-cenkin-da-otgovarya-za-izborite-bil-mu-priyatel-video/130981 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! ИТН: Бащата на Кирил Петков настоявал Ценкин да отговаря за изборите, бил му приятел! (ВИДЕО)

Кирил Петков винаги е гледал на службите като на "бухалки", каза Тошко Йорданов

Имало ли е натиск от страна на Кирил Петков над Калин Стоянов за това заместник-министър Кирил Ценкин да контролира предстоящите избори. Този въпрос поставиха народните представители от ИТН Станислав Балабанов и Тошко Йорданов.

 

"Това, което научихме ние, е доста притеснително", заяви Йорданов. Балабанов каза, че по време на правителството на Кирил Петков той е искал Ценкин да бъде шеф на Националната служба за охрана. Стигнало се дори дотам, че и бащата на Кирил Петков-Петко Петков също лобирал за Ценкин, тъй като му бил приятел. По думите на Йорданов, тогава се е наложило на президента да обяснява, че има несъвместимост с изискванията за заемането на поста началник на НСО. 

 

"Когато един председател на политическа партия се обажда на министъра на вътрешните работи и настоява конкретен човек, близък до него или баща му, да контролира изборите, това е също толкова грозна злоупотреба със служебно положение, каквато е имало и от страна на магистрати и полицаи по отношение на казуса с Нотариуса", коментира Йорданов.

 

Балабанов припомни за изтеклите записи от партийните събрания на "Продължаваме Промяната", в които по думите му Петков е настоявал да се правят избори с техен министър на вътрешните работи.

 

Според Йорданов съпредседателят на ПП винаги е гледал на тези служби като на "бухалки" и припомни за скандала с машините за гласуване. Тогава заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е заснел с личния си телефон процеса по верифициране на машините. Тогава парламентарни сили поискаха отмяна на машинното гласуване заради съмнения в сигурността му. 

 

Балабанов и Йорданов не коментираха изслушването на вътрешния министър Калин Стоянов във връзка с дейността на Мартин Божанов – Нотариуса в парламента. От своя страна Йорданов попита още не е ли Бойко Рашков човекът, който е поставил подписа си за назначаването на жената на Божанов в ГДБОП. 

 

Какво още казаха от ИТН, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

2 Коментара

Майор Майоров

преди 3 седмици

Навремето имаше един милиционер Ценкин,от с.Репляна,Видинско.Зам.министъра сигурно е сина му.Половината Софийско градско бяха от там-Тонин,Станкин,Минкин и тути кванти.....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.