Ексклузивно в “Свободно слово”! Корнелия Нинова с апел към Радев да се намеси за Конституцията… (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-korneliya-ninova-s-apel-kam-radev-da-se-namesi-za-konstituciyata-video/122871 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Корнелия Нинова с апел към Радев да се намеси за Конституцията… (ВИДЕО)

“От дебатите разбрахте, че това е фалшив разговор за fake Конституция. За нас е успех, че накарахме вносителите на проекта за Конституция да си признаят от трибуната, че между първо и второ четене нито един от досегашните текстове няма да остане в този вид”, заяви ексклузивно в парламента Корнелия Нинова.

 

“Чухте, че Трети март се запазва като национален празник, по двойното гражданство имат спор кои политически лица да бъдат с двойно гражданство. Съдебната реформа ще бъде напълно прекроена от тона, което стои в предложението, служебният кабинет ще бъде уреден по друг начин. Днес беше напразен труд, фалшив дебат за fake конституция, защото тези текстове няма да останат в този вид”, коментира тя. По думите й по-интересно е, че се показаха нови пукнатини между коалиционните партньори за това какво ще се случва между първо и второ четене.

 

“Имат разнобой и по двойното гражданство. Абсолютни поздравления за колегата Бойко Рашков за това, че реагира в контрапункт на своята група. Наистина професионалистите са възмутени. Нашата позиция я знаете. Ние тези текстове днес не подкрепихме и не бихме подкрепили такава промяна в Конституцията. Но във вторник от 11 ч организираме тук в парламента среща с конституционалистите, юристите и с народни представители, които в седмото ВНС са създали сега действащата Конституция. Това са мъдри, опитни хора и благодарение на тях толкова години при политически сътресения, въпреки напрежението в държавата, градим правова, демократична и социална държава”, подчерта Нинова.

 

Лидерът на социалистите обяви още, че БСП са изпратили писмо до президента Румен Радев, с което го подканват да представи своя проект за Конституция,който той анонсира още по време на летните протести през 2020-а година.

,,Всеки, който има добро и разумно предложение за държавността и развитието на България, трябва да се включи в този процес. Пасивното наблюдение няма да помогне на никого“, подчерта пред медиите Корнелия Нинова.

 

Тя уточни, че БСП е в готовност, когато сезапознае с проекта за Конституция напрезидента и ако одобри част от текстоветев него, да го внесе в Народното събрание.

 

Какво още каза председателката на БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.