Ексклузивно в “Свободно слово”! Никола Минчев: Няма по-добра алтернатива на сегашното правителство

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-nikola-minchev-nyama-po-dobra-alternativa-na-segashnoto-pravitelstvo/120666 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Никола Минчев: Няма по-добра алтернатива на сегашното правителство

“Всички трябва да положим усилия това правителство да продължи своята работа. Не мисля, че има по-добра алтернатива", заяви ексклузивно за “Свободно слово” зам.-председателят на парламента и народен представител от ПП-ДБ Никола Минчев в кулоарите на народното събрание по повод бъдещето на коалиционното управление.

 

"Не мисля, че местните избори трябва да имат някакво отношение към развитието на ситуацията в пленарна зала. Разпределението на силите в парламента е установено с парламентарните избори. Не мисля, че местните избори дадоха някаква коренно различна ситуация", уточни Минчев.

 

"Няма договорка за смяна на министри. За да има смяна на министри, трябва да има съгласие между всички участници в парламентарното мнозинство", коментира зам.-председателят на НС. Той адмирира идеята министрите да дават ежеседмичен отчет пред ресорните парламентарни комисии, както предлагат от ГЕРБ.

 

Минчев обясни, че ПП-ДБ биха подкрепили коалиционно споразумение, в което е разписан ясен механизъм за взимане на решение, но не и текстове за разпределение на постове между партиите.

 

Какво още каза зам.-председателят на Народното събрание, гледайте в репортажа на “Свободно слово”, ексклузивно от кулоарите на парламента.

3 Коментара

rusnak

преди 5 месеца

Когато изсипват помията в кочината, няма значение какви са прасетата, всички дружно квичат и ядът.

Коментирай

Сенека

преди 5 месеца

Няма бе, няма. По-добри от тези съединители няма. От 33 години, все такива са. Вече го разбрахме. Софиянци са първи.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.