Ексклузивно в “Свободно слово”! Пеевски: Тъмнината ще свърши, ще има светлина!

Ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им. Какво стана с неговия градинар, попита председателят на ПГ на ДПС

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-peevski-tamninata-shte-svarshi-shte-ima-svetlina/125904 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Пеевски: Тъмнината ще свърши, ще има светлина!

Ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им. Какво стана с неговия градинар, попита председателят на ПГ на ДПС

"Тъмнината ще свърши. Ще има светлина" - това коментира председателят на ПГ на ДПС на Делян Пеевски в Народното събрание.

Той присъства на заседанието на правната комисия в парламента, на която бяха приети промени в правилника на парламента. Според тях комисията за контрол над службите вече няма да се председателства на ротационен принцип. Причината е, че ръководството бе поето от Николай Дренчев от "Възраждане", което от ДПС определиха като заплаха за националната сигурност.

Кой ще поеме поста сега все още не е ясно. Пеевски обясни, че все още не е коментирано, тъй като промените първо трябва да бъдат приети окончателно и от пленарната зала. Изненадващо обаче вътре бившият МВР министър Бойко Рашков се изказа срещу промените и нарече мотивите лъжи.

"Проследете досега дали тази комисия е свършила нещо реално, което е в полза на хората. Нищо не е свършила.

Господин Рашков най-малко има да коментира, защото ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им.

Не искам да го коментирам, той има на много въпроси, на които да отговаря. Какво стана с неговия градинар? Какво се случи с тези разследвания?", попита Пеевски.

"Почваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да става пред очите на хората", каза още Пеевски и допълни: "Тепърва ще има новини за касиерите".

"Има тъмна институция, пълна с кеш, която иска да си създаде политически проект на базата на 2-годишното разграбване на държавата... Едноличното диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова", заяви Пеевски.

Междувременно стана ясно, че председателският пост на "Възраждане" в комисията за контрол над службите за сигурност е отнет. Това стана с решение на парламентарната комисия по правни въпроси на заседание в сряда. Променен беше статутът на комисията за контрол на спецслужбите, за да няма повече ротация при председателството.

Предложението на ДПС, ГЕРБ и ПП- ДБ бе внесено след като дойде ред на Николай Дренчев от "Възраждане" да председателства тази комисия.

Предложението беше прието с 11 гласа "за", шестима гласуваха "против" и нито един "въздържал се".

 

Какво още заяви Делян Пеевски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.