Ексклузивно в “Свободно слово”! Тошко Йорданов след заседанието на НС: Битката е кой да краде през “Лукойл” (ВИДЕО)

Т.нар. големи медии отдавна не са големи и не са авторитет, убеден е той

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-toshko-yordanov-sled-zasedanieto-na-ns-bitkata-e-koy-da-krade-prez-lukoyl-video/122810 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Тошко Йорданов след заседанието на НС: Битката е кой да краде през “Лукойл” (ВИДЕО)

Т.нар. големи медии отдавна не са големи и не са авторитет, убеден е той

“Колеги, обръщам се към вас като към четвъртата власт и да отидете да разпитате наистина колегите от управляващата сглобка, които днес загубиха един ден на парламента за да си мерят предложенията за дерогация”, заяви в народното събрание Тошко Йорданов от ИТН.

 

На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева защо по отношение на дерогацията ПП-ДБ действат толкова предпазливо, при положение, че газът беше спрян за един ден, а “Промяната” дойде на власт за да бори руското влияние, Йорданов отговори: “На вас не ви ли омръзна да ви лъжат през руско влияние? Какъв газ се употребява, бе колеги? Ами той е руски, но минава през посредник, ама газът е руски. Хайде да си говорим като нормални хора, а не като идиоти. Как пречим на Русия и на финансирането на войната като купуваме руския газ? Само че не го купуваме ние. Купува го Турция и ни го продава по-скъпо. Това накривява ли му шапката на г-н Путин за това, че той не е спечелил по-малко пари, купувайки от него газ директно, а е спечелил повече пари като купуваме през посредници. Предполагам, че не може да спи”, пошегува се народният представител.

 

“Питайте ги. Истината е, че битката е кой да краде през “Лукойл”. Дали в момента надценката, която е на литър гориво, не е едната драма на ПП-ДБ. Или пък дали една друга фирма с “ойл” в името няма да застане като посредник в “Лукойл” след дерогацията. Питайте ги защо в тази дерогация има само за суров руски петрол. Защо няма изисквания да не се внасят руски нефтопродукти. Питайте ги дали фирма “ойл”не е закупила големи количества руски дизел и бензин? Директно от руския пазар. Нали усещате каква е тънката разлика да се внася суров петрол и да се внасят нефтопродукти? Как за едното има забрана, а за другото няма? Как вероятно танкерите, които ще внасят азерския петрол или казахстанския, вече са готови и са свързани с танкер? Дали за това не е цялата битка и правят на маймуни целия парламент, а Вас Ви карат да повтаряте като рупори “Русия! Подкрепяме Путин! Финансираме войната…” Не му ли финансираме войната като му купуваме готовото гориво? Опитайте се някой път да зададете въпросите такива, каквито са, и да искате отговор. И друго - Бойко Борисов пред Вас се закле, че щял да си подаде оставката ако ГЕРБ мръдне назад от това, което предложи. Ами те мръднаха. Изтеглиха го”, коментира Йорданов.

 

На въпрос дали става дума за “Приста ойл”, народният представител от ИТН отвърна: “Не знам за какво говоря. Във фирмата има “ойл”, защото се занимава с горива. Не е трудно да се провери информацията.

 

По отношение морално ли е парламентът да гласува конституционни промени в условията на рекордно ниско доверие, Йорданов заяви: “Първо, българите когато гласуват, трябва да помнят какво се е случило преди една или преди три месеца, за да гласуват правилно. Второ - българите не трябва да стоят и да гледат как ги лъжат буквално всяка вечер. Ние това си заслужаваме като народ. След като сме позволили подобна пасмина да управлява държавата и позволяваме на същата пасмина да прави конституционни промени. Явно това си заслужаваме”, заяви той.

 

Йорданов заплаши, че газът ще поскъпне, понеже преди година хранилището в Чирен е било “нафрашкано до дупка” със скъп газ, т.к цените тогава са били безумно високи. По правилата лятото е трябвало да се използва газа от Чирен, а през зимата да се закупи нов. Но правителството не го е направило, за да може ПП и ДБ да казват, че цената му е ниска. “Сега обаче вече няма на къде, и има изискване от ЕС това нещо да приключи, сега те ще вкарат газа от Чирен, закупен на безумни цени и в крайна сметка до потребителите и до индустрията ще стигне много по-скъп газ през зимата, а тези, които го направиха мълчан като….”, не довърши изречението си депутатът, правейки аналогия с последния клип на Устата, където изпълнителят показва изложба на полови органи, организирана в Брюксел.

 

Голяма част от изявлението на Йорданов не беше отразено от трите национални телевизии и по този повод председателят на ПГ на ИТН коментира: “Мисирки, какво да ви кажа. Най-хубавото в цялата работа е, че т.нар. “големи” медии вече не са големи. Имам предвид, че българите се информират много повече от клипове и изрязани парчета от други медии в интернет, отколкото да сяда и да им гледа централните емисии, които започват с това как някой набил някой, как температурата паднала или подскочила, как е катастрофирал някой и колко е страшна войната по пътищата. Тези теми, които ги обсъждаме, влизат някъде като десета-петнадесета новина с около тридесет секунди, в които някоя мисирка или мисирок излиза и цитира какво е казал я Асен Василев, я Кирил Петков. Но хората благодарение на интернет пробиват тези официозни медии. Дали са тук или ги няма, няма никакво значение. Те и да са тук, хората пак не ги гледат, не ги слушат и не са авторитет”, категоричен бе той.

 

Какво още каза Тошко Йорданов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

 

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.