Ексклузивно в “Свободно слово”! "Възраждане" и ИТН внасят жалба до Конституционния съд срещу промените в основния закон! (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-vazrazhdane-i-itn-vnasyat-zhalba-do-konstitucionniya-sad-sreshtu-promenite-v-osnovniya-zakon-video/124943 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! "Възраждане" и ИТН внасят жалба до Конституционния съд срещу промените в основния закон! (ВИДЕО)

“Жалбата до Конституционния съд на "Възраждане" и "Има такъв народ" срещу промените в Конституцията вече е подписана.” Това съобщи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на съвместно изявление в парламента с председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Поводът - жалба на двете партии срещу промените в Конституцията!

“Договорихме се в първия работен ден на новата сесия на Народното събрание да подпишем жалба срещу промените в Конституцията и съответно да я внесем в Конституционния съд - тя вече е подписана”, каза Костадинов.

Той подчерта, че в жалбата има 40 страници аргументация по абсолютно всяка една от точките, по която Конституцията беше променена от това Народно събрание.

 

“Още когато тази сглобка заяви, че смята да „пипа“ Конституцията, казахме, че това е лоша идея и ще я атакуваме в съда”, припомни Тошко Йорданов от ИТН.

„Атакуваме всяко едно нещо, което предложиха, защото те за цялостно творчество получиха огромна двойка“, коментира още той.

Йорданов изтъкна, че това мнение за промените в Конституцията е не само на двете парламентарни групи, а и на всички професионални гилдии в областта на правото.

 „Може би за първи път две партии работиха паралелно и едновременно“, посочи Тошко Йорданов и обясни, че екипите на ИТН и "Възраждане" са имали отделни виждания по конкретните промени в Конституцията, които са били обединени.

Какво още заявиха от “Възраждане” и ИТН гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

3 Коментара

Глас от народо

преди 3 месеца

Да живей доктор Костя! България на три морета и Северният ледовит океан. Хип ,Хип ,урааа. Доктор Костя е гений.

Коментирай

Боги

преди 3 месеца

Леле, каква тишина настана след поредното доказателство, че единствената истинска българска партия е Възраждане. Към ИТН имам големи резерви. Тя не е последователна и често лъкатуши ту в една посока, ту в друга. Хайде, плювачите, защо замряхте, или чакате команда от "патриотите" Гунчева и Марков? Те вече маркираха територия, а може да са преизпълнили плана за деня.)

Коментирай

До Боги

преди 3 месеца

Костадинов явно ще спасява старите каки от съдебната система, за да прави нов възрожденски бардак, а? Аз от този поплювко, който обслужва Бойко - НЕ ОЧАКВАМ НИЩО, освен парлама като тази. И какво от това? Нищо.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.