Ексклузивно в “Свободно слово”! Възраждане: Продължаваме с блокажа на парламента, тъй като той не работи нормално

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-vazrazhdane-prodalzhavame-s-blokazha-na-parlamenta-tay-kato-toy-ne-raboti-normalno/123573 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Възраждане: Продължаваме с блокажа на парламента, тъй като той не работи нормално

“Ние от “Възраждане” продължаваме да блокираме трибуната на Народното събрание”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков в парламента народната представителка Цвета Рангелова. 

“Наясно сме, че работата на Народното събрание се нарушава по този начин, но това, което се случва последните месеци и през последната година, не е нормалната работа на парламента. Тези своеволия, това ежедневно нарушаване на правилника, на всички закони и на Конституцията, не може да продължава по този начин”, категорична е тя.

По думите й не е нормално всеки ден да се внасят извънредни точки, без да има доклади и заседания на комисии, за да може да се вземат политически решения, угодни някому, които според нея са вредни за цялото общество. Според нея тона народно събрание не е легитимно, т.к членовете му са избрани с изключително нисък вот, което компрометира представителността. 

“Хората събраха над 600 хил. подписа за референдум, който изтече в канала просто защото се допусна едно грубо погазване на правилника и неправилно решение и от половин година очакваме произнасяне на Конституционния съд”, коментира Рангелова.

Тя допълни, че парламентарната група на “Възраждане” е поставила конкретни искания на председателски съвет, най-вече по отношение варварските действия по демонтирането на ПСА. Сред тях са незабавното преустановяване на рязането на паметника и обявяването на национален референдум, тъй като обществото е силно разселено по тази тема, както и незабавната оставка на областната управителка Вяра Тодева, която изключително грубо погазила закона. 

Какво още каза Цвета Рангелова, гледайте в репортажа на журналиста от Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.