Елена Йончева: Правителството на Бойко Борисов е вредно за всички българи

https://svobodnoslovo.eu/politika/elena-yoncheva-pravitelstvoto-na-boyko-borisov-e-vredno-za-vsichki-balgari/22373 SvobodnoSlovo.eu
Елена Йончева: Правителството на Бойко Борисов е вредно за всички българи

БСП за България внесе вота на недоверие към правителството

„Правителството на Бойко Борисов е вредно за всички български граждани, опасно е за България и трябва да си ходи. Мотивите за внесения вот са изключително подробни – пълен провал на работата на МС по темата за сигурността, осигуряването на националната сигурност, както и провал в работата на МС при осигуряване на необходимите условия за работа на българските военнослужещи”. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева пред журналисти в парламента след като депутати от левицата внесоха необходимите подписи за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провал в политиката по сигурността. „Мотивите за вота черпим от българската Конституция, която казва, че Министерският съвет е длъжен да осигури обществения ред и националната сигурност в България. Очевидно е, че това правителство не се справя със своето основно задължение”, каза още тя. Според нея доверието на българските граждани в  работата на МВР е спаднало драстично. „Българите вече не вярват на МВР, тъй като от там изтича информация и поради тази причина не съобщават за извършени престъпления. Увеличава се битовата престъпност и неразкритите убийства”, посочи Йончева. По нейните думи няма правителство в Европа, което не може да се справи с телефонните измами - в България неразкриваемостта е 85%, като сумата, взета от гражданите за миналата година, се е увеличила с 5 000 000 лв. „Политиката и работата по управлението на затворите също е пълен провал. Очакваме подкрепата на целия български народ, защото когато и да внесем този вот, той вече е закъснял. Всички българи страдаме от това некадърно управление”, категорична е Елена Йончева.

http://pogled.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.