ЕНП И ПЕС – ДВУЛИКИЯТ ЯНУС НА ЕВРООЛИГАРХИЯТА

https://svobodnoslovo.eu/politika/enp-i-pes-dvulikiyat-yanus-na-evrooligarhiyata/13339 SvobodnoSlovo.eu
ЕНП И ПЕС – ДВУЛИКИЯТ ЯНУС НА ЕВРООЛИГАРХИЯТА

Броени часове ни делят от гласуването на еврорезолюцията за България. Но какъвто и да е резултатът от гласуването, едно е ясно – в Европарламента ЕНП и ПЕС са двете страни на една и съща монета!

ЕНП и ПЕС съчиниха декларацията, в която размиха присъдата над гербаджийската диктатура с подмолни текстове за Истанбулската конвенция и сепаратистите от ОМО „Илинден“.

Оглавяваните от Доналд Туск и Сергей Станишев формации само имитират идеологически непоносимост, но всъщност са двете лица на двуликия Янус, зад който наднича брюкселската бюрокрация. За няколко десетилетия тази бюрокрация забогатя и се изроди в евроолигархия, удобно разделена в два отбора.

И каква демокрация има в ЕНП, след като забраниха на евродепутата си Радан Кънев да се изкаже в Европарламента?

Туск не играе ли двойна игра с българския диктатор: при срещата си в централата на ЕНП го окуражава, но час по-късно се дистанцира от Борисов в профила си във Фейсбук.

Това ли са десните ценности на Туск: Да громиш диктатурата на Ердоган, но да си затвориш очите и запушиш ушите за адвокатстването на Борисов за Ердоган?

Туск дори не реагира на погазеното международно право от Борисов, който депортира в Турция противник на режима.

И какво ляво има в ПЕС, след като лидерът й доскоро сипеше похвали към десния Борисов, дори го наричаше „държавник“?

С налагането на Истанбулската конвенция, но най-вече на ОМО „Илинден“, Туск и Станишев подават спасителна сламка за Борисов, който ще обвини противниците си в национално предателство.

Ако тези две заложени мини останат в резолюцията, те ще нанесат тежки щети и на лявото, и на дясното в България.

А може би ЕНП и ПЕС искат точно това?

Евроолигархията не обича силните национални партии, тя иска силата да е в нея.

Велизар Енчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.