Фатки за патки

https://svobodnoslovo.eu/politika/fatki-za-patki/22361 SvobodnoSlovo.eu
Фатки за патки

С деликатен отказ БНБ отряза депутатите от информация кой аджеба финансира фирмата на Гинка Върбакова "Инерком", която иска да купи активите на ЧЕЗ у нас. Има банка, която участва в играта, като дава гаранции, а други 4 само били заявили интерес към сделката. Дотук нищо ново. Имена и суми не се споменават заради куп изисквания, свързани с банковата тайна и европейските регламенти. Дали и доколко в парламента са били наясно какъв ще е отговорът на БНБ, е отделен въпрос. Така или иначе, отново се доказа максимата "ако не искаш да свършиш работа - създай комисия"...

Въпреки това цяла България узна истината още преди няколко месеца, благодарение на чешките медии, които скандализираха обществото ни и поставиха куп наши управници в обяснителен режим. Борисов и хората му така се оплетоха, че отначало не искаха, после поискаха, накрая отново се отказаха от идеята за участие и на държавата в сделката. Но тъй като у нас скандалите следват един след друг, всеки отшумява за няколко дни, както се случи и с въпросната Гинка. Никой овластен така и не пожела да обясни като как едно дружество с капитал 50 000 лв. по данни на търговския регистър ще осигури ресурс от 1,5 милиарда евро (ако включим инвестициите и изплащането на дълговете), за да стартира бизнеса си с тока на половин България. Защото и най-големият идиот не би се вързал на приказките, че може да се намери сериозна банка, която да ги отпусне на някаква си Гинка, ако същата тази Гинка няма зад себе си солиден гръб. А такъв гръб за милиарди може да даде единствено държавата, разбирай властта и нейният предводител. Това не е като да си купиш квартална бакалница, в която, ако няма праз, утре ще ти докарат. Това е "национално значим бизнес".

По същата мошеническа схема маса подставени лица изкупуват остатъците от държавата. А тя впрочем отдавна е разпродадена, благодарение на алчността на управниците и страха на обикновения човек.

Валентин Георгиев

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.