Г-н Горанов, БОЕЦ не сме ви забравили! Платихте ли си парното?

https://svobodnoslovo.eu/politika/g-n-goranov-boec-ne-sme-vi-zabravili-platihte-li-si-parnoto/20655 SvobodnoSlovo.eu
Г-н Горанов, БОЕЦ не сме ви забравили! Платихте ли си парното?

С последните си акции в края на 2018г.  БОЕЦ внесохме два знакови сигнала до антикорупционната комисия и прокуратурата. И продължаваме с натиска.

Казуса с луксозният апартамент на кръстника на финсовият министър, който го използва, като собствен без да плаща наем в продължение на 6 години, се превърна в един от най-големите скандали. Става дума за няколко стотин хиляди лева, които Горанов си е спестил от наеми, както и за конфликт на интереси и корупция. Сумата не е огромна, свикнали сме да измерваме откраднатото и „усвоеното“ от нашите управници в милиони, а напоследък и в милиарди. Тук втрещяваща е ароганстността и наглостта на Горанов. И това предизвика лавината от възмущение в обществото.

Отдавна изтиче 20 дневният срок, който Цацаров даде на КПКОНПИ, за да провери случая. Междувременно БОЕЦ внесохме и допълнителен сигнал във връзка с този казус, като добавихме и нова информация публикувана от сайтовете Биволъ и Фрогнюз, за още една вила на кръстника, която Горанов използва. Както и за това, че синът на кръстника е бил назначен на работа във финансовото министерство, по времето, когато Горанов е живеел безплатно в жилището му и е оглавявал министерството.  Добавихме в сигнала ни и сходният скандлал с общинското жилище на еврокомисар Мария Габриел, използвано от нея на занижена цена, като социално слаба по времето, когато е била евродепутат със заплата от над 30 000 лева. Щетите остават за Община София. Сайта Биволъ направи задълбочено разследване на този случай и публикуваха цялата информация. От КПКОНПИ съобщиха, че са образували проверка за конфликт на интереси срещу Владислав Горанов по сигнала на БОЕЦ, а същият сигнал, заедно с втората част за Мария Габриел бе внесен от нас и до Европейската комисия. 

Измина още един месец, КПКОНПИ мълчат, като гербаджия на разпит в ДАНС, обществото се занимава с малоумието на Каракачанов и компания, а Влади Горанов и началника му Буда, захраниха обръчите си от фирми и тези на Пеевски с един милиард и триста милиона лева за “строежа“ на магистрала „Хемус“.  Така работи мафията и превзетите от нея институции. КПКОНПИ, които са на пряко подчинение на Пеевски не могат да проверяват Горанов, който е един от бригадирите на Пеевски и негов главен наместник в правителството. БОЕЦ обаче не забравяме и принуждаваме дебелите да отбиват ударите ни и разобличаваме лицемерието и лъжите им.

На 27.12.2018г. БОЕЦ внесохме във ВКП и  сигнал за корупция, злоупотреба с власт, конфликт на интереси, търговия с власт, данъчни и финансови престъпления, по повод направеното изявление от Марк Жирардели, че той е собственик на „Юлен“. Малък Коледен подарък от БОЕЦ за управляващата ни мафия.

Разследване на „Биволъ“ от 2014г. показва, че „Юлен“ е собственост на Цеко Минев, основен акционер и собственик на ПИБ, към която дружеството има огромни дългове. Собственоста е скрита зад подставено лице, което се явява собственик и на други активи, фирми и бизнеси свързани с Минев и ПИБ – малоимотният кипърец Георгиус Георгиу.  В продължение на години институциите в България се правят на ударени за престъпните схеми, с които капитала на ПИБ се източва чрез огромни кредити от нейните собственици през свързани и контролирани от тях офшорки скрити зад Георгиус и подобни. Образуваните от прокуратурата проверки по сигнали на Биволъ и БОЕЦ завършиха без „данни за извършени престъпления’. Предвидимо. След фалита на КТБ, #ФалираЛиПИБ стана обслужваща банка на мафията и Пеевски, а те са господари на прокуратурата. Цацаров не може да посегне на златната кокошка на своите господари.

На 16.12.2018г. бившата ски звезда, Марк Жирардели заяви в свое интервю. че той е собственик на „Юлен“. 

На следващият ден – 17.12.2018г. сайта  „Биволъ” публикува свое разследване и документи, от които е видно, че краен собственик в момента се явява лицето Августа Пападополуа не Марк Жирардели. Предвид високият обществен интерес и риска от извършване на престъпни действия, включително и пране на пари и реализирането на различни измамни схеми, БОЕЦ сезираме прокуратурата да провери кой е реалният собственик на „Юлен”, дружество, което се явява един от най-крупните концесионери в страната, както и произхода на средствата за закупуване на неговите акции и активи. Междувременно бе осветлена и допълнителна информация по казуса, която БОЕЦ сме готови да предоставим на прокуратурата.

В същото време обществено известно е, че г-н Марк Жирардели е и съветник на министъра на туризма, г-жа Николинка Ангелкова. Това стана ясно от изявление на министър Ангелкова на 12.12.2014г. Прилагаме линкове от съобщение по темата от Българското национално радио и други медии:

https://www.bnr.bg/vidin/post/100497464/mark-jirardeli-stava-savetnik-na-ministara-na-turizma

http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/mark-jirardeli-stava-suvetnik-na-angelkova

https://www.24chasa.bg/novini/article/4478083

Разбираме, че в качеството си на собственик на „Юлен” , г-н Жирардели от 2016г. е бил и съветник на министър Ангелкова. Разбираме от неговите думи, че ще работи за подобряване на инфраструктурата, което да доведе до повишаване на цената на продукта. А самият той в определ период от време след 2016г., освен съветник на министър Ангелкова е и собственик (по негови думи твърдения от 16.12.2018г.) на огромна част от тази инфраструктура, като собственик на „Юлен”. БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че министър Ангелкова и г-н Жирардели са в конфликт на интереси. Министър Ангелкова е член на Министерски съвет и е участвала чрез гласуване  във взимането на редица решения конкретно касаещи ски зона Банско, обект на концесия от форма „Юлен”, както и решения касаещи откриването на втори лифт на ски зона Банско, което е в пряк интерес на „Юлен”  докато в това време е била съветвана от собственика на „Юлен”. Корупция и конфликт на интереси.

БОЕЦ сезирахме прокуратурата за тези обстоятелства и изисквахме образуването на досъдебно производство, в хода на което да бъдат проверени всички факти с цел установяването на обективната истина, както и наличието на извършени престъпления от общ характер.

До днес отговор нямаме, но ще припомним на Цацаров за този сигнал. Прокуратурата няма как да посегне на Минев и #ФалираЛиПИБ, банката-касичка на Пеевски и мафията, но вкарваме напрежение в системата и дебелите допускат грешки.

В битката срещу мафията трябва да бъдем последователни и да водим битките си до край. Скандалите и гейтовете следват един след друг, но поне едно нещо трябва да доведем до край. И лавината ще тръгне. Няма вечни диктатури, само човешкият стремеж към свобода и справедливост са вечни. 2019г. ще бъде годината на възмездието и е изключително важно след като отстраним бандата на Буда от властта да не позволим да бъдем излъгани отново. Грабданите трябва да вземем инициативата и да редим събитията. Да изринем цялото блато до дъно. БОЕЦ водим тази битка. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:[email protected]

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.