Георги Гергов: Някои искат да обичаме Русия тайно!

https://svobodnoslovo.eu/politika/georgi-gergov-nyakoi-iskat-da-obichame-rusiya-tayno/23945 SvobodnoSlovo.eu
Георги Гергов: Някои искат да обичаме Русия тайно!

Областният съвет на БСП-Пловдив прие на свое заседание в петък вечер единодушно решение за необходимостта от политически действия по време на Председателството на България на Европейския съвет, които касаят санкциите срещу Руската федерация.

Социалистите от Пловдивския регион начело със своя лидер Георги Гергов предлагат Националният съвет на БСП да възложи на Изпълнителното бюро на партията, на ръководството на Парламентарната група на „БСП за България” и членовете на Европейския парламент от БСП да поставят въпроса за отмяна на санкциите срещу Русия като приоритетен за Председателството на България на ЕС.

В документа, обявен на съботното заседание на ръководството на червената партия, членовете на Областния съвет в Пловдив предлагат НС на БСП да вземе решение за стартиране от 1 януари 2018 г. на национална подписка за отмяна санкциите срещу Руската федерация.

Предложението на Георги Гергов и компания в дневния ред на заседанието на НС на БСП да влезе точка за обсъждане на политическа кампания за отмяна на санкциите срещу Русия събра само 36 гласа и бе отхвърлено с 65 гласа „въздържал се” и 2 гласа „против” от членовете на пленума.

„Думите на Председателя на партията, че днес няма време да се занимаваме с този въпрос и можем да го отложим за друго заседание не кореспондират с Резолюцията, приета от нашия най-висш форум – Конгреса”, декларира Георги Гергов.

Той припомни, че на провелото се на 28 октомври заседание на Конгреса на БСП една от категоричните позиции на партията е била нормализиране на отношенията с Русия, което е в интерес на Европа и на всяка една държава на територията на континента.

„С това не даваме верен сигнал към хилядите членове и симпатизанти на левицата, които в своята същност са убедени русофили. Продължаваме да обичаме Русия тайно. Трябва да заявяваме категоричната си позиция в подкрепа на това решение, защото това е подкрепа и на националните и икономически интереси на България. Най-добрият начин да го направим бе, това да стане точка от дневния ред на Българското председателство. Тя трябваше да покаже на Европа, че България е държава, достойна за респект и уважение, държава, която отстоява своите интереси”, категоричен е почетният консул на Руската федерация в Пловдив

От Николай Спасов

http://trud.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.