Георги Марков: Изборите до дупка ще продължат! Обстановката ще се нажежи заради местния вот

https://svobodnoslovo.eu/politika/georgi-markov-izborite-do-dupka-shte-prodalzhat-obstanovkata-shte-se-nazhezhi-zaradi-mestniya-vot/54405 SvobodnoSlovo.eu
Георги Марков: Изборите до дупка ще продължат! Обстановката ще се нажежи заради местния вот

 

12 извода след предсрочните парламентарни избори

1. Изборите до дупка, които предрекох за пореден път, не решиха политическата криза у нас. Отново Народното събрание е ниско легитимно, отново в рамките на 6 месеца 2/3 от избирателите не понечиха да гласуват нито с машините, нито с бюлетините.

2. Партиите са в тежка криза. Дори ГЕРБ, единствената добре структурирана в цялата страна, с отлични кметове управляващи на местно ниво, 5 милиона българи и раздаващ се с обиколки лидер като Борисов, не можа да стигне 700 000 гласа. Костадинов подобри резултата, но той е близък до този на патриотите от 2017.

3. Станахме де факто президентска република. Радев ни управлява четвърти сезон и изглежда ще продължи да го прави.

Влезе в деветия месец..

4. Подмяната на партиите с НПО и на лидерите с именити доктори и ректори не даде резултат. Напротив, утвърди президентската власт без промяна на Конституцията.

5. Евроатлантическите ценности са изтъркана плоча и не водят до юруш към урните, защото много от българите виждат в тях третия пол. Виждат ислямизацията на Западна Европа - десетки са изгорените християнски църкви във Франция, където режат глави на учители, свещенници, полицаи. В Германия клаха малолетни...

Други си спомнят бомбардировките над Белград, идиотската война в Ирак и лъжите на Тони Блеър, че Садам има химически оръжия. А напоследък виждат как Байдън и Сорос репресират по небивал в историята на САЩ начин президента Тръмп.

Западните лидери отдавна забравиха да споменават думата "християнство", а Европарламентът ни нарежда да приемем Истанбулската конвенция, въпреки решението на КС, дори и дрънка, че има македонско малцинство в България.

6. Много хора не гласуват, защото считат, че други ни управляват. И как да не считат, като доживяхме чуждестранен чиновник да ни учи по Националното радио и в президентството как да си сменяме главния прокурор. Млати ни с "Магнитски", въпреки решението на Върховния съд, че законът е неприложим в България.

Правел го от партньорски чувства. Ами ние що не кажем на О'Брайън, също от партньорски чувства, че не е редно Сорос да избира прокурорите в САЩ. И да искаме да махнат прокурора на Манхатън, изпълняващ политически поръчки срещу миротвореца и антиглобалист Доналд Тръмп, кандидат за президент 2024 г.

7. Известни българи, 100 на брой, съветват партиите да намерят безспорен премиер. Очевидно приемат желаното за реално. Никъде в Европа няма безспорен премиер или държавен глава. Всичките са спорни, а някои много спорни.

Макрон е довел до 28% подкрепата си, та хукна до Пекин, белким вдигне рейтинга.

 Колоездачът-ерген, премиер на Холандия, загуби изборите за Сенат от Фермерите. Искаше да избие добитъка, миришели кравите на зелените.

 В Европа няма безспорни управляващи, но всичките са лидери на партии - от Педро Санчес в Испания до Мицотакис в Гърция, от Джорджия Мелони в Италия до Нехамер в Австрия и Шолц в Германия.

Партиите правят политиката, а лидерите поемат отговорност. Така е в евроатлантическия свят. То в България няма вече безспорни българи, камо ли премиери да има. Райна Кабаиванска, истински ангел, и на нея и намерихме цаката.

8. Понеже няма да намерим безспорен премиер, трябва да намерим най-добрия, съобразявайки се и с гласа народен и Божи на изборите. И да съдим за него по делата. Освен Борисов за друг не се сещам.

9. Трогателен е повикът партиите да се прегърнат. Ама как да се прегърнат жертви и палачи - Бойко Борисов с Бойко Рашков..

Никъде в текста на именитите българи няма предложение поне за извинение на Рашков и Кирчо за незаконния арест на лидера на българската опозиция, което ни върна през 1944 г.

Как да се прегърне мъничето СДС със своя убиец ДСБ?

10. В България референдум за ЕС и НАТО не е имало. Въпреки това членството в тях няма алтернатива. Затова и всичките ни правителства без това на Виденов, бяха прозападни. Бойко прави даже европредседателство. Това не значи обаче Сорос да финансира десетки НПО, които чрез партии да ни управляват и ни свалят гащите пред Македония, та да слушаме от Скопие, че сме татари, въшки и фашисти.

У нас за 34 години демокрация не се роди истинска дясна партия, нито истински десен политик като Вацслав Клаус в Чехия, братя Качински в Полша и Виктор Орбан в Унгария.

11. Въпросът, който предстои и трябва да се реши, не е само дали да се състави правителство. При кворум 121, то може да се избере и с 62 депутати. 2 Според мен това е мисия невъзможна, изборите до дупка ще продължат, обстановката ще се нажежи не само от войни и мигрантски вълни, а и от предстоящите местни, а след тях и евро избори.

12. Докога, все така ще я караме?

Няма ли да изберем поне 120 депутати мажоритарно?

Няма ли да вдигнем бариерата за влизане в парламента?

За коалициите?

Няма ли НС да избере нов ВСС с 2/3 мнозинство?

Няма ли НС да попълни състава на КС с двама съдии?

Няма ли да скъсаме с глупостите като квадратчета "Не гласувам за никого", непознато в света?

Няма ли да спрем финансирането от Сорос на НПО-та, включително и такива свързани с правосъдието?

Няма ли да изгоним собствениците на БТВ и Нова, въвели цензура по-голяма от тази по времето на перестройката?

Няма ли да чуем Царя - "Винаги с ЕС, НИКОГА война с Русия"?

Няма ли да спрем да се стряскаме от "Магнитски" и новите ни господари, бетер от времето на съветските другари?

Не, няма да го направим, затова няма никога да се оправим!

PS. Никой не поздрави Бойко - нито победените, нито президентът. Евроатлантизъм в действие.

Георги Марков

за Епицентър

 

5 Коментара

moitoi

преди 1 година

Докато ПАРТИИТЕ не поумнеят че не те избират НАРОДА си а НАРОДА избира ПАРТИИТЕ...!?!?!? Ще е ТАКА!!!

Коментирай

Като начало две стъпки само могат да променят

преди 1 година

рязко политическата картина у нас: 1. Да се прекрати дейността на всички соросоидни НПО-та, които са напъплили във всички сфери. 2. Да се приеме закон за чуждестранните агенти и на попадащите под неговите санкции да не се дава право да участват в законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Журналистите, попадащи под закона, да се обявяват публично.

Коментирай

ввввиви

преди 1 година

Щом сме я докарали до там, че няма друг, освен Борисов, който "безспорно" да е подходящ за премиер, то много сме я закъсали! А гласът народен на тези избори хич го няма....

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Абе Марков, толкова хубави анализи правиш понякога как може такъв човек като тебе да не вижда по-добър лидер у нас от Борисов. Как може да издигаш в култ един ПОЖАРНИКАР. Ами човекът няма юридическа култура, няма икономическа, езикова, няма и обща култура . Това е един типичен бай-Ганю, който рита футбол за да се хареса на запалянковците, кръсти се показно за да се хареса на бабичките. Човекът е прочел само една книга през живота си и не само не се срамува от това, гордее се. Защо си забиваш репутацията бе Марков, защо се търкаляш в нозете на човек, който си признава че е ПРОСТ и търси подкрепата само на такива като него, ЗАЩО бе Марков??

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.