ГЕРБ отписа 50-ото Народно събрание

https://svobodnoslovo.eu/politika/gerb-otpisa-50-oto-narodno-sabranie/137861 SvobodnoSlovo.eu
ГЕРБ отписа 50-ото Народно събрание

Противопоставянето в парламента не създавало база за стабилно правителство

Първата партия в парламента остава категорична в позицията си, изразена от лидера є Бойко Борисов, че няма да подкрепят втория и третия мандат за съставяне на правителство, след като проектокабинетът “Желязков” не мина в пленарна зала.

“Във връзка с редица медийни запитвания, от ГЕРБ заявяваме, че няма да подкрепим втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат. Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство”, се казва в позиция на партията, изпратена до медиите.

От ГЕРБ напомнят, че “веднага след изборите само ГЕРБ - СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност - правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа”.

“Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т. н. - това не е разум, а политически инат. Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси”, добавят от пресцентъра на партията на Борисов.

Очевидно погледът на ГЕРБ е отправен към предстоящите наесен избори. “Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание”, зоват те.

“Летим към избори” - това преповтори неколкократно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след провала на преговорите преди първия мандат, както и след отхвърлянето на кандидатурата на Росен Желязков. Припомняме още, че председателят на ДПС, при която отива вторият мандат - Делян Пеевски, обяви след среща с областните председатели на Движението, че ще разпрати писма до всички партии в НС за подкрепа и в зависимост от отговорите ще прецени дали да предложи кабинет.

trud.bg

7 Коментара

weakener

1 month before

Забранете ги тези партии! Ако не, тези цървули вечните депутати! А този, заешкото сърце, щом изчезне край с партията му....

Коментирай

DARNOVAL

1 month before

Тези партийки, ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ са вече пълно "демоде", Европа се прекроява и хората, обикновенните европейци все повече искат друг вид политика. Аман от либерали-педераси, Европа е за всички, а не за тези, които искат да я унищожат,за да угодят на САЩ.

Коментирай

Боби

1 month before

" “Летим към избори” - това преповтори неколкократно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов..." - Тикво ПРОСТА, ти Летиш, но пак ще Кацнеш в Симитли!!!

Коментирай

посоката на вятъра

1 month before

Ало, Словото, пускайте коментарите под статиите на прасето! Той вече е бита карта! Още ли не сте го разбрали?

Коментирай

Помнещ

1 month before

Не ГЕРБ отписа Народното събрание, а българските избиратели го ликвидираха още преди формирането му....

Коментирай

Трихон

1 month before

Ма разбира се,на тихвата е супер да управлява със служебното си правителство!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.