Главчев: Стигнах до името на Атанас Илков в диалог с президента. Няма много желаещи в МВР

https://svobodnoslovo.eu/politika/glavchev-stignah-do-imeto-na-atanas-ilkov-v-dialog-s-prezidenta-nyama-mnogo-zhelaeshti-v-mvr/141260 SvobodnoSlovo.eu
Главчев: Стигнах до името на Атанас Илков в диалог с президента. Няма много желаещи в МВР

Стигнах до името на Атанас Илков в диалог с президента. Тръгнахме от там, че трябва да е професионалист от системата, да не се политизира постът. Оказа се, че няма много желаещи в МВР, които да са на такава висока професионална позиция, заяви Димитър Главчев пред журналисти, след като представи новото правителство. 

Главчев припомни, че до момента Атанас Илков е директор на Главна дирекция "Национална полиция".  "Те са още 4-5 такива главни дирекции и нямаше кой. Професионализъм и по-далеч от политиката", допълни Димитър Главчев.

Според Димитър Главчев предстои усложняване на международната обстановка. "Трябва си човек, който само с това да се занимава. Г-н Кондов спечели моето доверие, докато ме заместваше като външен министър, това е причината да го предложа. Единственият аргумент в транспорта е, че има доста сериозни проблеми в БДЖ, нямам други аргументи. С всичките, с които работихме в досегашното правителство имаме прекрасни отношения и комуникация. Професионално всеки от тях си свърши добре работата. Единственото, което ми се струва неприемливо, е политизирането на тази длъжности, особено в служебно правителство", коментира служебният премиер. Той подчерта, че не трябва да има политически залитания на постовете.

Източник: БНТ

6 Коментара

Генчо Гунчев

3 weeks before

Никой не си избира физиономията и все пак само в БГ може да има министър, с лице готово да играе в сериала "Планета на маймуните" без да го гримират.

Коментирай

Тъпаци

3 weeks before

Рила гори, градове в бедствено положение, източени престъпнически язовири от ВЕИ депутатски простаци, тия ялови безплодни идиоти и простаци не могат властта и постовете да разделят...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.