Горанов отвърна на Божков: Ако докаже твърденията си, ще понеса своята отговорност

https://svobodnoslovo.eu/politika/goranov-otvarna-na-bozhkov-ako-dokazhe-tvardeniyata-si-shte-ponesa-svoyata-otgovornost/15818 SvobodnoSlovo.eu
Горанов отвърна на Божков: Ако докаже твърденията си, ще понеса своята отговорност

Ако Божков докаже твърденията си, аз ще понеса своята отговорност - не само политическа. Нямам никакви притеснения, всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България.

Това каза по време на извънредно изявление финансовият министър Владислав Горанов.

Думите му идват непосредствено след обвиненията, отправени от бизнесмена Васил Божков. Той поиска и оставката на финансовия министър.

"Не разбирам аргументите на господин Божков да подавам оставка. Не нося вина за това, че негови служители, заедно с членове на Комисията по хазарта, са прилагали грешно закона, в резултат на което се дължат 700 милиона лева. Ако той, както странно за мен се изрази, е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже", отсече Горанов.

Припомняме също така, че малко преди това премиерът Борисов призова Горанов да "излезе и да се обясни".

По думите на финансовия министър най-честите теми на разговор между него и Васил Божков са се отнасяли до регулацията на рекламата в хазарта и дебати, свързани с режима на облагане с данъци на онлайн и наземния хазарт, обясни Горанов.

Горанов заяви, че многократните настоявания от страна на Божков за изравняване на режима на облагане на онлайн хазарта с т. нар. наземен хазарт, не са срещнали политическа подкрепа от страна на управляващото мнозинство.

"На мнение съм, че и в момента Васил Бажков, ако иска, би могъл да заплати това, което не е платил навреме, защото милиарди са оборотите на фирмите, които са свързани с него, са генерирали през прериода, през който са действали", каза Горанов.

След като заплати тази сума, той ще може да претендира пред Комисията по хазарта за продължаване на своя бизнес, посочи още Горанов.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.